Το είπε καθαρά ο Αρναούτογλου για την Αττική την Τρίτη

Ισχυροί άνεμοι 9 μποφόρ σαρώνουν τη χώρα - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε κλοιό ολόκληρη η χώρα

Την προσοχή και των κατοίκων της Αττικής εφιστά ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, την ώρα που η κακοκαιρία «Ilina» επελαύνει στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Στη σημερινή του πρόβλεψη ο γνωστός μετεωρολόγος επισήμανε πως αύριο, Τρίτη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι βρίσκονται στην Αττική, καθώς θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε πως τα πιο έντονα φαινόμενα αύριο θα εντοπίζονται στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, ενώ πέρασμα από μπόρες και καταιγίδες θα έχει η νότια και ανατολική Πελοπόννησος, η Αττική, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Λέσβος και η Χίος.

Ιδιαίτερα για την Αττική, τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το ξημέρωμα, ωστόσο μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να εξασθενούν, ενώ μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει.

Και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ο καιρός θα είναι άστατος, αλλά μετά το μεσημέρι οι βροχές και οι καταιγίδες θα έχουν περιοριστεί.

Νέα επιδείνωση την Πέμπτη

Την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί, ωστόσο από την Πέμπτη θα υπάρξει νέα αλλαγή από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Μία ψυχρή μάζα θα ρίξει τη θερμοκρασία και με εξαίρεση τη βόρεια Ελλάδα, στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν ξανά φαινόμενα, ενώ χιόνια θα πέσουν στη δυτική Μακεδονία και κάτω από τα 800 μέτρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην υπόλοιπη ορεινή ηπειρωτική Ελλάδα από τα 1.000 – 1.300 μέτρα.

Από την Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ οι πιο νότιες περιοχές θα δουν άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.