Τέλος ο Αρκουμενέας από τον ΕΟΔΥ – Τι θα συμβεί με τον αντικαταστάτη του

Τέλος ο Αρκουμενέας από τον ΕΟΔΥ - Τι θα συμβεί με τον αντικαταστάτη του

Η παραίτηση και ο ρόλος του Σωτήρη Τσιόδρα.

Δραστικές θα είναι οι αλλαγές στον ΕΟΔΥ με τους δύο επικεφαλής του οργανισμού να παραιτούνται μέσα σε διάστημα δύο ημερών και να ξεκινάει η διαδικασία εύρεσης των ικανών προσώπων για την αντικατάστασή τους.

Ήδη από την 1η Οκτωβρίου παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, ειδικός Ιατρός Εργασίας, Χρήστος Κουρούσης.

Οι λόγοι στην περίπτωση της παραίτησης του άλλοτε Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χρήστου Κουρούση φαίνεται πως είναι καθαρά επαγγελματικοί καθώς ο ίδιος είχε ενημερώσει μέσα από την επιστολή παραίτησής του, τον νέο υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ότι η απόφασή του είχε ληφθεί πριν την αλλαγή του υπουργού.

Σήμερα ήρθε και η αναμενόμενη παραίτηση και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, η οποία είχε «κλειδώσει» από τις πληροφορίες του ρεπορτάζ εδώ και ημέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον πρώην, πλέον, πρόεδρο του ΕΟΔΥ θα ήθελε δίπλα του σε κάποιο πόστο στο υπουργείο Τουρισμού, ο πρώη υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας.

Η διάδοχη κατάσταση στον ΕΟΔΥ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αναβρασμό περιμένοντας τις εξελίξεις. Στους υποψήφιους είχε ακουστεί το όνομα του καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, με τις πιθανότητες όμως να μην είναι υπέρ του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις θα έχει ο Σωτήρης Τσιόδρας, παρότι δεν αναμένεται να λάβει ο ίδιος κάποια θέση. Το πιθανότερο είναι να επιλεχθεί κάποιο πρόσωπο για τη θέση του υπουργού από τους καθηγητές που βρίσκονται κοντά στον Σωτήρη Τσιόδρα.