Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις για το κόμμα Γιαννακόπουλου

Το 'πε και το 'κανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος...

Θα το δούμε άραγε και στις κάλπες;

Γράφει ο Δημοσκόπος

Τον τελευταίο καιρό σύντροφοι δημοσιεύματα στον Τύπο κάνουν λόγο για κάθοδο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις εκλογές. Και μπορεί ο ίδιος να μην τα έχει επιβεβαιώσει ποτέ, είναι δεδομένο όμως ότι η συγκεκριμένη φημολογία έχει δημιουργήσει έναν μικρό πανικό στα επιτελεία των κομμάτων.

Τι δείχνουν όμως οι κρυφές δημοσκοπήσεις για τη δυναμική που θα είχε ένα κόμμα Γιαννακόπουλου, αν το έπαιρνε απόφασηq Ο «Δημοσκόπος» ρώτησε άνθρωπο που έχει γνώση των δημοσκοπήσεων που παραγγέλνουν τα ίδια τα κόμματα και σπάνια πέφτει έξω σε όσα λέει. Δημοσιεύω αυτούσια την απάντησή του στο ερώτημα για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων αν το κόμμα Γιαννακόπουλου κατέβαινε στις εκλογές.

1. Θα έμπαινε για πλάκα στη βουλή

2. Θα ήταν σίγουρα τρίτο κόμμα με δυναμική για ακόμα πιο ψηλά

3. Θα είχε πολύ υψηλά ποσοστά μεταξύ των οπαδών και των άλλων ομάδων και όχι μόνο του Παναθηναϊκού.

Ο συνομιλητής έκλεισε την κουβέντα μας με δυο ακόμη παρατηρήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τις επίσημες δημοσκοπήσεις. Προέβλεψε ότι δεν πρόκειται να δούμε αντίστοιχη ερώτηση, καθώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη αυτή τη στιγμή ότι θα δούμε κάποια κίνηση από την πλευρά Γιαννκόπουλου, οπότε οι δημοσκόποι δεν μπορούν να βασιστούν σε εικασίες.

Η δεύτερη είναι και η σημαντικότερη. Προέβλεψε ότι θα έκλεβε ψήφους απ’ όλα τα κόμματα, όμως εκείνο που θα είχε τις μεγαλύτερες απώλειες αν όντως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχωρούσε σε κάποια πολιτική κίνηση, θα ήταν η Νέα Δημοκρατία