Ντρέπεται κανείς γι’ αυτό που συμβαίνει κρυφά το βράδυ στη Μύκονο;

Μύκονος: Άνδρο αυθαιρεσιών τον χειμώνα το νησί;

Με ανθρώπους να κρατούν τσίλιες

Τι κι αν έχει ξεσπάσει σάλος για τα πολεοδομικά όργια και τις μαφιόζικες μεθόδους σε αρχαιολόγους –και όχι μόνο- στη Μύκονο οι μπουλντόζες συνεχίζουν τη δουλειά τους απλά τη μεταφέρουν το βράδυ.

Κατά την αυτοψία του MEGA στο νησί των ανέμων για τις οικοδομικές αυθαιρεσίες, ακούγεται ο ήχος από τις μπουλντόζες που πήραν ξανά μπρος και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οικοδομές και κτίσματα σηκώνονται μέσα σε λίγες ημέρες, με τις εργασίες να πραγματοποιούνται νύχτα και με τσιλιαδόρους να παραφυλάνε.

«Έχουν γίνει καταγγελίες και μέσα στο Δήμο, για αυθαίρετη δόμηση, και γίνονται ακόμα και αναρτήσεις στο facebook, πως ήταν ο Πάνορμος και πως έγινε», λέει η δικηγόρος, Αλεξάνδρα Δήμου.

«Τα αυθαίρετα γίνονταν κυρίως νύχτα και όχι κοντά στην πόλη» λέει ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου και πολιτικός μηχανικός, Χρήστος Βερώνης.

Η Αριάδνη Θεοχάρη, αρχιτεκτόνισσα, περιγράφει στο MEGA μια κατάσταση που τα τελευταία 12 χρόνια έχει φθάσει στο απροχώρητο.

«Οι άδειες οι οποίες μπορούν να βγουν στα εκτός σχεδίου στα τέσσερα στρέμματα είναι 200 μετρά και γίνονται 1.200. Κυριαρχούσε ο ασβέστης, οι κατασκευές όπως τις είχαμε βρει, ξαφνικά έγιναν τα μεγάλα καταστήματα».

Το πλάνο της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της ανομίας στη Μύκονο

Τουλάχιστον 130 αστυνομικούς από τη δίωξη, από την οικονομική αστυνομία και αλλού περιλαμβάνει το σχέδιο της ΕΛΑΣ για να μπει τέλος στην ανομία στη Μύκονο.

Αίτημα των κατοίκων και αρκετών φορέων είναι η παρουσία της αστυνομίας να είναι μόνιμη όλους τους μήνες του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.