Μύκονος: Άνδρο αυθαιρεσιών τον χειμώνα το νησί;

Μύκονος: Άνδρο αυθαιρεσιών τον χειμώνα το νησί;

Τι λένε οι αρχαιολόγοι

Την ανάγκη να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη όχι μόνο το καλοκαίρι, όταν κυρίως έχουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών, αλλά και τον χειμώνα επεσήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα.

Και αυτό γιατί οι περισσότερες παραβιάσεις της πολεοδομικής και αρχαιολογικής νομοθεσίας γίνονται κατά τη φάση των οικοδομικών εργασιών (επισκευές, νεές κατασκευές, επεκτάσεις κ.λπ) που γίνονται τους χειμωνιάτικους μήνες, ώστε το καλοκαίρι να μπορούν τα καταστήματα να υποδεχτούν την πελατεία τους.

Η πρόεδρος των αρχαιολόγων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, υπενθύμισε τα προβλήματα που συναντούν οι συνάδελφοί της στη Μύκονο όταν προσπαθούν να κάνουν αυτοψίες για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την αρχαιολογική προστασία, από απαγορεύσεις εισόδου σε εγκαταστάσεις, μέχρι ένοπλους μπράβους, στοιχεία που καθιστούν επιτακτική τη συνδρομή της αστυνομίας, άρα και την ενίσχυση του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ώστε να μπορεί να διαθέτει αστυνομικούς για συνοδεία.

Επισήμανε, ακόμη, την ανάγκη να καταρτιστεί ένας αριθμός αστυνομικών στα ζητήματα που αφορούν την πολεοδομική ν0μοθεσία και τη νομοθεσία για την αρχαιολογική προστασία, ώστε να μπορούν να χειριστούν καλύτερα τις σχετικές υποθέσεις και καταγγελίες.

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει νωρίτερα και ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κούκας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ζητάμε στελέχωση της αστυνομίας όλους τους μήνες του χρόνου καθώς τα θέματα της αυθαίρετης δόμησης προκύπτουν κυρίως τους χειμερινούς μήνες».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.