Τέλος το Tik Tok στις ΗΠΑ;

Πτώματα σε βαλίτσα: H ανακάλυψη μέσω Tik Tok της πιο μακάβριας δολοφονίας

Τι σημαίνει για τους χρήστες

Όταν η Cassidy Jacobson ήταν 13 ετών, δημοσίευσε ένα βίντεο με τον εαυτό της να χορεύει στη δημοφιλή εφαρμογή TikTok.

Δεν ήξερε τότε ότι έξι χρόνια αργότερα ο λογαριασμός της Casssidy_J θα είχε 1,5 εκατομμύριο ακόλουθους στην γνωστή πλατφόρμα με τους θαυμαστές της να έλκονται από την αγάπη της για τον χορό και την περιποίηση των μαλλιών.

Η Cassidy ονειρεύεται να χρησιμοποιήσει την επιτυχία της στο TikTok, μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται από 150 εκατομμύρια Αμερικανούς, για να ξεκινήσει τη δική της σειρά περιποίησης μαλλιών και να εμπνεύσει και άλλους να αγαπήσουν τις φυσικές τους μπούκλες.

Ωστόσο το όνειρο αυτό της Cassidy, αλλά και των υπόλοιπων εκατομμυρίων χρηστών του TikTok φαίνεται πως θα κοπούν απότομα καθώς πολλοί νομοθέτες πιέζουν την κυβέρνηση Μπάιντεν να απαγορεύσει τη δημοφιλή κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για συλλογή δεδομένων, λογοκρισία περιεχομένου και βλάβη στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Την περασμένη εβδομάδα, η εφαρμογή είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε από τους Κινέζους ιδιοκτήτες της να πουλήσουν τα μερίδιά τους διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πιθανό αποκλεισμό από τις ΗΠΑ.

Η Cassidy προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μεταφέρει το περιεχόμενό της αλλού, εάν η κινεζική εταιρεία ByteDance, στην οποία ανήκει το TikTok, δεν επιτρέπεται πλέον να παρέχει την εφαρμογή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το TikTok είναι κάπως ασταθές αυτή τη στιγμή και ο στόχος ενός δημιουργού περιεχομένου είναι να αναπτυχθεί σε πλατφόρμες για να έχει μια σταθερή κοινότητα, δεν θέλεις να εστιάζεις μόνο σε μία εφαρμογή», ​​είπε η Cassidy στο Reuters.

Σε μια τεταμένη ακρόαση στο Κογκρέσο την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, Shou Zi Chew, αντιμετώπισε σκληρές ερωτήσεις από τους νομοθέτες.

Ο Chew μεταξύ άλλων δήλωσε πως η εφαρμογή είναι «απαλλαγμένη από κάθε χειραγώγηση».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.