Τραγωδία στα Τέμπη: Η τελευταία ανατριχιαστική ατάκα του μηχανοδηγού του Intercity πριν τη σύγκρουση

Βρέθηκε στο πρώτο βαγόνι: Λύνεται σιγά-σιγά το μυστήριο της τραγωδίας των Τεμπών (Vid)

Ο μηχανοδηγός Γιώργος Κουτσούμπας φαίνεται πως είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε σωστά

Ανατριχίλα προκαλεί η τελευταία συνομιλία του οδηγού του Intercity με τον σταθμάρχη Λάρισας, πριν τη σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Ο μηχανοδηγός Γιώργος Κουτσούμπας φαίνεται πως είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε σωστά και ζητούσε επανειλημμένως οδηγίες από τον σταθμάρχη Λάρισας να τον κατευθύνει σωστά. Ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ αφού προέκυψε πως το βράδυ της σύγκρουσης στο σταθμαρχείο Λάρισας επικρατούσε χάος!


Ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες αποτυπώνουν τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του Γιώργου Κουτσούμπα λίγα λεπτά πριν τη σύγκρουση. Ο μηχανοδηγός ρωτούσε τον σταθμάρχη ενώ τηλεφωνούσε σε συναδέλφους του από εμπορικές αμαξοστοιχίες.

Αυτό που φαίνεται πως έκανε τον μηχανοδηγό να υποψιαστεί ότι κάτι πάει λάθος ήταν το γεγονός πως η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στη Λάρισα με περισσότερα από 50 λεπτά καθυστέρηση και κινούνταν στην κάθοδο, οπότε θεώρησε ότι κάποιο άλλο τρένο πρέπει να κατεβαίνει από τη Θεσσαλονίκη.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που ήρθαν στη δημοσιότητα, καταγράφουν τις τελευταίες κλήσεις του μηχανοδηγού του μοιραίου Intercity και την προσπάθειά του να καταλάβει τι συμβαίνει.

  • Μηχανοδηγός Intercity: Λάρισα ακούει;
  • Σταθμάρχης: …..
  • Μηχανοδηγός Intercity: Λάρισα ακούει;
  • Σταθμάρχης: Περνάς ελεύθερα το κόκκινο φωτόσημο μέχρι την είσοδο Νέων Πόρων.
  • Μηχανοδηγός Intercity: Λάρισα ακούει; (ρωτάει για τη διαδρομή).
  • Σταθμάρχης: Αφού σου είπα, πας ελεύθερα μέχρι φωτόσημο είσοδο Νέων Πόρων.

Αυτή ήταν τελευταία συνομιλία του μηχανοδηγού με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη Λάρισας σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο που ανέφερε η «Καθημερινή» και παρουσίασε το MEGA. Ωστόσο, ο ίδιος προσπάθησε να επικοινωνήσει και με συναδέλφους του μηχανοδηγούς που συνήθως είχαν το τιμόνι στο δρομολόγιο των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών.

  • Μηχανοδηγός Intercity: Έλα, με ακούς; Πού βρίσκεστε;
  • Οδηγός: Μαστρο – Γιώργο δεν το κατεβάζουμε εμείς τελικά.

Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία που είχε ο μηχανοδηγός του μοιραίου Intercuty πριν τη σύγκρουση.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.