Μετά την τραγωδία των Τεμπών: Πήγανε για την κίνηση-ματ με τον Κώστα Καραμανλή…

Με μεγάλα μούσια και γυαλιά: Έτσι εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής στη βουλή (Pics)

Η μεγάλη επιστροφή. Ή μήπως όχι;

Η χώρα, «μουδιασμένη» εδώ και 10 ημέρες, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της μετά την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, εκεί που, ως γνωστόν, δύο τραίνα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα 57 συμπολίτες μας να χάσουν την ζωή τους.

Μετά τη μαύρη εκείνη ημέρα (και τα όσα ειδεχθή, σε τηλεοπτικό επίπεδο και μη, ακολούθησαν), οι τριγμοί για την κυβέρνηση μα και το πολιτικό σκηνικό εν γένει είναι κάτι παραπάνω από… ορατοί, με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν και να παίρνουν.

Όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, η Νέα Δημοκρατία είναι εκείνη που πλήττεται περισσότερο απ’ όλους, καθώς σημειώνει αξιοπρόσεκτη πτώση στα νούμερά της. 

Το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να αντιστρέψει- πράγμα, φυσικά, αδύνατο στην παρούσα φάση- το κλίμα, με τους επιτελείς να δουλεύουν σε πυρετώδεις ρυθμούς. Η κίνηση που θέλησαν να κάνουν εντός των κόλπων της ΝΔ ήταν η «επαναφορά» του Κώστα Καραμανλή.

Όπως έχετε διαβάσει εδώ και καιρό, ο πρώην πρωθυπουργός γνωστοποίησε την απόφασή του να μην «κατέβει» στις επόμενες εθνικές εκλογές, για τους δικούς του λόγους. Ωστόσο, το κόμμα τον πίεσε, λέει το ρεπορτάζ, να κάνει το comeback για συμβολικούς λόγους, προκειμένου να δείξει εμπράκτως την στήριξή του στην κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, όμως, πως ο Καραμανλής είπε στους συνομιλητές του πως «Θα είναι ανακολουθία το ν’ αλλάξω την απόφασή μου», και πως πρόθεσή του είναι να παραμείνει σταθερός στην… συνταξιοδότηση.

Η επιστροφή έμεινε, λοιπόν, στη μέση…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.