«Τα εντελώς αθώα να φοβάσαι»: Λύνουν το μυστήριο του τροχαίου του Mad Clip οι τοξικολογικές εξετάσεις του

Mad Clip

«Φως» στις συνθήκες θανάτου του Mad Clip μετά το φρικτό τροχαίο στην Βουλιαγμένη αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις. 

«Φως» στις συνθήκες θανάτου του Mad Clip μετά το φρικτό τροχαίο στην Βουλιαγμένη αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Καθοριστικό ρόλο στην ιατροδικαστική έκθεση, η πλήρης σύνταξη της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την αποπεράτωση όλων των εργαστηριακών εξετάσεων, θα παίξουν οι απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες και αναμένονται σε περισσότερο από δυο μήνες.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, οι τοξικολογικές εξετάσεις θα απαντήσουν σε πολλά από τα ερωτήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί: «Τα τραύματα από μόνα τους θα έχουν καταγράψει τα πάντα. Η αιτία θανάτου θα προσδιορίζεται σε κακώσεις σώματος ή κεφαλής, όπως συμβαίνει κλασσικά στα ατυχήματα. Αυτές που θα έχουν όντως μεγάλη σημασία θα είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις, που θα κάνουν σίγουρα πάνω από δυο μήνες για να βγουν, εκτός κι αν επισπευσθεί η όλη διαδικασία και βγουν νωρίτερα. Σίγουρα θέλουν χρόνο. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα έχουν ιδιαίτερη σημασία, προκειμένου να αποδειχτεί ή όχι αν ο τραγουδιστής βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, άλλων ουσιών ή και κάποιου φαρμάκου που μπορεί να λάμβανε. Για παράδειγμα είναι κάποια φάρμακα, που αν διαβάσουμε το φύλλο οδηγιών, θα δούμε ότι επηρεάζουν την οδήγηση. Τα εντελώς αθώα αντισταμινικά που παίρνουμε για τις αλλεργίες φέρνουν υπνηλία. Όλα αυτά θα πρέπει να αξιολογηθούν κατά την τοξικολογική εξέταση, αν και εφόσον υπήρχαν».

«Αν δεν υπήρχε τίποτα απ όλα αυτά τότε θα πρέπει να αποδοθεί το τροχαίο δυστύχημα είτε σε δικό του σφάλμα (κάποιος αδέξιος χειρισμός, είτε συνάντησε κάποιο εμπόδιο μπροστά του) ή ακόμα και σε μηχανική βλάβη. Θεωρώ πως να έπαθε ένα έμφραγμα και να τράκαρε, λίγο απίθανο, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του. Είναι αλυσίδα όλα αυτά. Έχει μεγάλη σημασία να διερευνηθεί όλος ο μηχανισμός θανάτου γιατί μπορεί να έχουν επιδράσει κάποιοι παράγοντες καθοριστικά», είπε ο κ. Λέων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.