Τον στρίμωξε στον αέρα και έφυγε ο γιατρός που έδωσε την εντολή για την άδεια του επόπτη

Τον στρίμωξε στον αέρα και έφυγε ο γιατρός που έδωσε την εντολή για την άδεια του επόπτη

Τι του είπε στον αέρα ο Ευαγγελάτος

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της ζωντανής συνέντευξης του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής Βόλου, Νίκου Χαυτούρα στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο γιατρός που εμπλέκεται στη χορήγηση της άδειας στον επιθεωρητή σταθμάρχη της Λάρισας, έδειξε τον εκνευρισμό του λόγω των ερωτήσεων που του έκανε ο δημοσιογράφος αποχώρησε σε ζωντανή μετάδοση.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια τραγωδία με 57 θύματα και αντί να ασχοληθεί η κυβέρνηση με τα αίτια του δυστυχήματος, ποιοι διόρισαν τους σταθμάρχες, ασχολείται με την άδεια του γιατρού. Και με αυτό βέβαια να ασχοληθεί» σημείωσε αρχικά, συμπληρώνοντας πως «αυτήν τη στιγμή προέχει η τραγωδία και για να μην συμβεί άλλη τραγωδία, να δοθούν λύσεις στα αναπάντητα ερωτήματα».

«Δεν υπέγραψα άδεια»

Στη συνέχεια και στην ερώτηση για το αν επιχειρεί εκείνος να παρεμποδίσει την έρευνα, υποστήριξε ότι δεν υπέγραψε άδεια και πρόσθεσε ότι η χορήγηση αυτή θα «μπορούσε να επανεξεταστεί η άδεια από δευτεροβάθμια επιτροπή».

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήρθε στο νοσοκομείο όπως έρχονται κι άλλοι. Και επειδή υπάρχει αναμονή στα ραντεβού, ήρθε και έψαχνε κάποιον γνωστό, μήπως και τον εξετάσει. Γιατί στη διαδικασία των ραντεβού θα πάνε πολύ αργά. Εγώ, όμως, δεν είχα εξωτερικά ιατρεία. Τον είδα και θα μπορούσα να μην γράψω αυτά που είδα» σημείωσε.

Όπως υποστήριξε, έκανε ένα τηλέφωνο στον συνάδελφό του «και του είπα ότι έχει πρόβλημα και να τον δει και ο ίδιος και να κρίνει».
«Δεν είμαστε σε στρατόπεδο, ούτε είμαι ο Μέγας Ναπολέων. Του είπα λοιπόν ότι φαίνεται πως πονάει στη μέση και ότι έχει πρόβλημα με το πόδι. Από εκεί και πέρα στα εξωτερικά ιατρεία έπρεπε να εκφράσει την επιστημονική του άποψη» συμπλήρωσε.

Η υπογραφή στο βιβλίο συμβάντων

Παράλληλα, ο κ. Χαυτούρας ερωτήθηκε και για το βιβλίο συμβάντων του νοσοκομείου, στο οποίο υπάρχει η υπογραφή του στη διάγνωση του επιθεωρητή σταθμάρχη.

«Αυτό το χαρτί στο βιβλίο συμβάντων έγραψα ότι τον έχω δει κι εγώ. Αλλά επειδή δεν είχα εξωτερικά ιατρεία… Δεν είναι παραπεμπτικό. Εγώ είπα ότι χρήζει αδείας. Από εκεί και πέρα έπρεπε να γίνουν εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία. Γι’ αυτό τον έστειλα στα εξωτερικά ιατρεία» σημείωσε.

Στη ερώτηση του γιατί δόθηκε άδεια σε έναν άνθρωπο που είναι άμεσα εμπλεκόμενος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ο κ. Χαυτούρας επέμεινε ότι ο ίδιος δεν έγραψε ποτέ άδεια. «Δεν έγραψα εγώ έναν μήνα άδεια. Η άδεια είναι ηλεκτρονική και δόθηκε από τον συνάδελφο ηλεκτρονικά» σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι στη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον συνάδελφό του γιατρό δεν του ζήτησε ποτέ να γράψει άδεια στο συγκεκριμένο πρόσωπο.

«Του είπα ότι φαίνεται να έχει θέμα. Είναι γιατρός και δεν είμαστε ούτε σε στρατόπεδο και δεν είμαι διοικητής» κατέληξε, λίγο πριν αποχωρήσει από τη ζωντανή σύνδεση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.