Εντονες αντιδράσεις για τη δήλωση του δημοσιογράφου
Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Αρη Πορτοσάλτε για το θανατηφόρο δυστύχημα με τρένα στα Τέμπη.
«Έχω την αίσθηση πως όταν έγινε το ναυάγιο του Εξπρές Σαμινα και χάθηκαν άνθρωποι έξω από την Πάρο εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα. Μπήκαν καινούρια καράβια. Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων. Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα» είχε πει ο δημοσιογράφος στον «αέρα» της ΕΡΤ.
Η τοποθέτηση του Αρη Πορτοσάλτε προκάλεσε αντιδράσεις με τον δημοσιογράφο να σχολιάζει πως δεν είπε ότι έπρεπε να γίνει «θυσία» και αυτό λανσαρίστηκε από «φασιστοειδή». Η ανάρτηση του Αρη Πορτοσάλτε: «Ρωτήθηκα (ΕΡΤ) εάν μπορεί να αλλάξει κάτι μετά την τραγωδία. Απάντησα πως υπήρξαν δυστυχήματα που εκσυγχρόνισαν τα διαθέσιμα μέσα. Συνέβη. Δεν είπα ότι έπρεπε να γίνει «θυσία». Αυτό λάνσαραν τα φασιστοειδή των δύο άκρων για να πετύχουν ξανά δολοφονία χαρακτήρα! Μηχανές μίσους..».
Ρωτήθηκα (ΕΡΤ) εάν μπορεί να αλλάξει κάτι μετά την τραγωδία. Απάντησα πως υπήρξαν δυστυχήματα που εκσυγχρόνισαν τα διαθέσιμα μέσα. Συνέβη. Δεν είπα ότι έπρεπε να γίνει «θυσία». Αυτό λάνσαραν τα φασιστοειδή των δύο άκρων για να πετύχουν ξανά δολοφονία χαρακτήρα!
Μηχανές μίσους..— ArisPortosalte (@ArisPortosalte) March 4, 2023
Ο Άρης Πορτοσάλτε απάντησε και στην κριτική του Αντώνη Κανάκη μέσα απ’ το Ράδιο Αρβύλα, χωρίς μάλιστα να τον κατονομάσει. Αναλυτικά όσα είπε, φωτογραφίζοντάς τον:
«Δεν χρειάζεται οι σατιρικές εκπομπές να γίνονται προπαγανδιστές μίσους και στοχοποίησης. Οι δημοσιογράφοι κάνουμε μια δουλειά. Κάποιοι κάνουν τη δουλειά του ρεπόρτερ και κάποιοι από εμάς τολμούμε να πούμε τη γνώμη μας. Αυτή τη γνώμη δεν χρειάζεται να την αγοράσει κάποιος. Αλλά λέμε γνώμη, δεν διαμορφώνουμε γεγονότα. Δεν μπορεί να ποινικοποιείται η γνώμη και να στοχοποιείται. Όλο αυτό που βλέπω είναι σαν τον λογοκριτή της χούντας. Δηλαδή θα πρέπει εγώ να υποβάλλω κάθε πρωί σε κάποιον από αυτούς τους παρουσιαστές το τι θα πω για να πάρω την έγκρισή του. Είναι κήρυγμα μίσους αυτό. Αυτό θα πρέπει να το κόψουμε, γιατί αυτή η στοχοποίηση δεν θα μας βγάλει σε καλό».