«Έπεσε νταλίκα στο τρένο»: Ο διάλογος – ντοκουμέντο του σταθμάρχη λίγα λεπτά μετά την τραγωδία

Τέμπη: Τι συνέβη λεπτά πριν τη σύγκρουση - Η ατάκα «προφητεία» 

Φαίνεται πως τα είχε χαμένα

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο σταθμάρχης Λάρισας, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της τραγωδίας στα Τέμπη, μετά από τη μαραθώνια απολογία.

Ο 59χρονος σταθμάρχης, μετά από περίπου 7,5 ώρες απολογίας ενώπιον των δικαστικών Αρχών, κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα, αλλά ξεκίνησε αμέσως να απαντάει στις ερωτήσεις που του έθεσαν οι δικαστικοί λειτουργοί, ερωτήσεις που σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζονταν από την αρχή της τοποθέτησής τους στη θέση του σταθμάρχη.


Η νταλίκα

Σύμφωνα με το Star, το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος ένας συνάδελφος του σταθμάρχη που τον βρήκε να επικοινωνεί με την Πυροσβεστική τον ρώτησε τι συνέβη. Ο σταθμάρχης αρχικά απάντησε πως «υπάρχει σύγκρουση, μου λένε για μια σύγκρουση». Ο συνάδελφος τον ρώτησε «τι έκανες;» και ο σταθμάρχης φέρεται να απάντησε: «Μάλλον έχει πέσει νταλίκα πάνω στο τρένο». «Πώς είναι δυνατόν να έπεσε νταλίκα από την Εθνική πάνω στο τρένο;», φέρεται να του απάντησε ο συνάδελφος του σταθμάρχη. Εκείνη τη στιγμή ο σταθμάρχης ήταν «χαμένος» και δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι συνέβη.


«Δεν ξέρω που έβαλα τα τρένα»

Παράλληλα, σύμφωνα με το Star αμέσως μετά τη σύγκρουση των τρένων ο σταθμάρχης φέρεται να λέει «Έχω σύγκρουση» στον σταθμάρχη των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος του είπε «Τι έκανες;», με τον κατηγορούμενο σταθμάρχη να απαντά: «Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι». Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, κοίταξε αμέσως τον πίνακα κι είδε ότι το κλειδί ήταν γυρισμένο κι αντιλήφθηκε ότι κάτι συνέβη.


«Εχω στις πλάτες μου φέρετρα»

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο σταθμάρχης, δηλώνει συντετριμμένος από την πρώτη στιγμή και αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης στον βαθμό που του αναλογεί.

Ο σταθμάρχης φέρεται να είπε στον συνήγορό του ότι «έχω στις πλάτες μου τον θάνατο 35 ανθρώπων» όταν αντιλήφθηκε το λάθος του, αλλά παράλληλα επιδιώκεται να αποδοθούν ευθύνες για παραλείψεις ή λάθη σε όποιον ακόμη αναλογούν.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.