Τέμπη: Τι συνέβη λεπτά πριν τη σύγκρουση – Η ατάκα «προφητεία» 

Τέμπη: Τι συνέβη λεπτά πριν τη σύγκρουση - Η ατάκα «προφητεία» 

Ανατριχιαστική ατάκα

Η 22χρονη Ελένη Μ. από τη Βέροια η οποία ταξίδευε με το μοιραίο τρένο που ενεπλάκη στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η ίδια σώθηκε καθώς η υπηρεσία έκδοσης εισιτηρίων της Hellenic Train δεν έκανε δεκτό το φοιτητικό της πάσο και έτσι η 22χρονη βρέθηκε να ταξιδεύει στο 7ο και όχι στο δεύτερο βαγόνι.

Η αποκάλυψη του νεαρού

Αυτό ήταν που ουσιαστικά την έσωσε. Η νεαρή έφτασε στην Αθήνα από το Λονδίνο αεροπορικώς. Λόγω καθυστέρησης της πτήσης δεν πρόλαβε την απογευματινή αμαξοστοιχία για Θεσσαλονίκη και έτσι επιβιβάστηκε στη βραδινή. Η 22χρονη ανέφερε στο verianet.gr: «Σταματήσαμε Παλαιοφάρσαλα. Μας είπαν ότι υπάρχει φόρτος στις γραμμές. Δεν ανησυχήσαμε. Απλά περιμέναμε. Μετά το τρένο ξεκίνησε. Φτάσαμε Λάρισα. Διάβαζα ένα βιβλίο. Ο νεαρός που καθόταν δίπλα μου, μού είπε: “Ο ελεγκτής μιλώντας στον ασύρματο, έλεγε μήπως είναι καλύτερα να βάλουμε τον κόσμο σε λεωφορεία”; Δεν το εκλάβαμε σαν κάτι ανησυχητικό. Θεωρήσαμε πως αφορούσε τη διαχείριση του πλήθους των επιβατών».

Η Μαρία συνεχίζει: «Περίπου 10 λεπτά αργότερα νιώσαμε το πρώτο τράνταγμα… Και μετά ένα δεύτερο ακόμη πιο έντονο. Ένας νεαρός – δεν ξέρω πως – βρέθηκε να κυλιέται στο πάτωμα… απ τη μια άκρη του βαγονιού στην άλλη. Άλλοι χτυπήσανε στα τραπεζάκια, πάνω στα καθίσματα… Εμένα με κράτησε μια γυναίκα… Την ευχαριστώ… Ευτυχώς το βαγόνι είχε ηλεκτροδότηση. Άνοιξαν οι πόρτες…. κατεβήκαμε. Με τους φακούς των κινητών τηλεφώνων ψάχναμε να δούμε πού βρισκόμαστε. Σκαρφαλώναμε μέχρι να ανεβούμε στο δρόμο. Απ’ την αρχή του τρένου, ακούστηκαν εκρήξεις. Τα μπροστινά βαγόνια είχαν πάρει φωτιά…».

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.