Στεγνό «άδειασμα» στην Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ολα αυτά που λέει…»

Κρίνει τα πάντα: Τι θα πει για την κεταμίνη η Πισπιρίγκου για να κάνει την απόλυτη ανατροπή

Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Δεκάδες μηνύματα θα καταθέσει στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Μάνος Δασκαλάκης. Πρόκειται για συνομιλίες της 34χρονης κατηγορούμενης με φίλη της, μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, και αφορούν τον ίδιο και την επιθυμία της εν διαστάσει τότε συζύγου του να επιστρέψει στο σπίτι τους. Σύμφωνα με τον πατέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, τα μηνύματα δείχνουν το κίνητρο της κατηγορούμενης: σύμφωνα με τη δικογραφία σκότωσε την Τζωρτζίνα για να γυρίσει ο ίδιος πίσω.

Στη δίκη για τον θάνατο της 9χρονης συνεχίζονται ταυτόχρονα οι καταθέσεις. Πλέον θα μιλήσει ο παιδίατρος του Καραμανδάνειου που εξέτασε το κοριτσάκι την τρίτη ημέρα της νοσηλείας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός θα ισχυριστεί πως η Τζωρτζίνα δεν είχε παθολογικά ευρήματα, πριν πάθει την ανακοπή που την άφησε παραπληγική.


Τι είχε καταθέσει

«Είμαι παιδίατρος και επιμελητής α’ παιδιατρικής κλινικής στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών. Την Πέμπτη στις 08-04-2021 η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο μας, στη παιδιατρική κλινική, με αναφερόμενα επεισόδια απροσδιόριστων κινήσεων κατά τη διάρκεια του ύπνου της. Συγκεκριμένα, η μητέρα μας ανέφερε ότι το παιδί κάνει κινήσεις άνω και κάτω άκρων και ότι παρουσίασε περιστοματική κυάνωση. Τα ανωτέρω τα ανέφερε η μητέρα κατά την εισαγωγή της μικρής στη κλινική μας, χωρίς εμείς ως γιατροί να τα διαπιστώσουμε.

Γι’ αυτό έγινε και η εισαγωγή προκειμένου να γίνει περαιτέρω διερεύνηση των επεισοδίων που ανέφερε η μητέρα. Η φυσική εξέταση του παιδιού δεν ανέδειξε κάτι παθολογικό. Μετά ακολούθησε νευρολογική εκτίμηση και περαιτέρω διερεύνηση στη μικρή.

  • Ερώτηση : Εσείς γνωρίζατε ότι την Παρασκευή στις 09-04-2021 η Τζωρτζίνα επρόκειτο να λάβει εξιτήριο;
  • Παιδίατρος : Κατά την πρωινή επίσκεψη που έγινε από την παιδίατρο της κλινικής μας, αφού η ίδια εξέτασε το παιδί στη συνέχεια ενημέρωσε τη μητέρα του ότι μπορεί να λάβει εξιτήριο.
  • Ερώτηση : Τελικά από όσο γνωρίζετε η Τζωρτζίνα έλαβε εξιτήριο την Παρασκευή στις 09-04-2021;
  • Παιδίατρος : Από όσο γνωρίζω η Τζωρτζίνα τελικά δεν έλαβε εξιτήριο».


«Το παιδί δεν είχε κάτι παθολογικό»

Ο παιδίατρος είχε περιγράψει στη δικαστική λειτουργό πως ήταν η Τζωρτζίνα όταν εκείνος την εξέτασε το Σάββατο ,τρεις ημέρες δηλαδή μετά την εισαγωγή της, σύμφωνα με το newpost.gr: «Το Σάββατο στις 10-04-2021 βρισκόμουν σε μεικτή εφημερία και κατά τη πρωινή επίσκεψη εξέτασα τη Τζωρτζίνα. Από την εξέταση δεν προέκυψε κάποιο παθολογικό εύρημα. Στο σημείο αυτό σας αναφέρω ότι είχα ενημερωθεί ότι την προηγούμενη ημέρα η μικρή παρουσίασε κάποια επεισόδια με έμετο και κοιλιακό άλγος και για τον λόγο αυτό είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα χειρουργική εκτίμηση και είχε προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα, δηλαδή το Σάββατο, ένας υπέρηχος κοιλίας. Ρώτησα τη μικρή εάν θέλει να φάει και μου απάντησε θετικά. Οπότε έγινε έναρξη ελαφράς σίτισης. Κατά την απογευματινή εξέταση το παιδί ήταν σε καλή γενική κατάσταση και χωρίς ευρήματα από την αντικειμενική εξέταση και χωρίς να αναφέρει ενοχλήσεις από τη κοιλιά. Από εκείνη τη στιγμή δεν ξαναεξέτασα το παιδί».

O παιδίατρος περιγράφει και πως έμαθε για την ανακοπή του παιδιού, μία ανακοπή που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν την περίμενε.

  • «Ερώτηση: Πότε μάθατε για το επεισόδιο της καρδιακής ανακοπής της Τζωρτζίνας;
  • Παιδίατρος: Το απόγευμα της Κυριακής επικοινώνησα τηλεφωνικά με τη κλινική και τότε ήταν που έμαθα ότι η Τζωρτζίνα είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή και μεταφερόταν στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ Πατρών.
  • Ερώτηση: Εσείς με βάση τη κλινική εικόνα του παιδιού και τις εξετάσεις που είχε κάνει, περιμένατε να συμβεί το επεισόδιο αυτό της καρδιακής ανακοπής της Τζωρτζίνας;
  • Γιατρός: Όχι, δεν το περίμενα»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.