«Ηρωική έξοδος»: Αυτό που δεν σκέφτηκε κανείς για τον Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ…

Ο Πολάκης απαντά στο «αρκουδιάρης» του Σαββόπουλου

Γιατί ο βουλευτής έκανε την επίμαχη ανάρτηση;

«Εκρηκτικό» είναι το κλίμα που επικρατεί στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας και δη στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την ανάρτηση που έκανε ο βουλευτής του κόμματος, Παύλος Πολάκης, όπου έβαλε στο «κάδρο» δημοσιογράφους, δικαστικούς και τραπεζίτες, για τους οποίους και ανέφερε ότι «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς, δε θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».

Η πολιτική «θύελλα», που ξεκίνησε από την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. είχε ως αποτέλεσμα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, να δείχνει την έξοδο στον βουλευτή Χανίων.

Συνέχεια στο πολιτικό «θρίλερ» σχετικά με τη διαγραφή του κ. Πολάκη από το κόμμα θα δώσει την Τρίτη (28/2) στις 5 το απόγευμα η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, όπου και θα γίνει και η εισήγηση του κ. Τσίπρα για την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η εισήγηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται να ψηφιστεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και θα αφορά στην παραπομπή του κ. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, επικεφαλής της οποίας είναι ο Αντώνης Κοτσακάς.


Παύλος Πολάκης: Οι ποινές που μπορεί να αποφασιστούν

Μάλιστα θα είναι διευρυμένη η σύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου και από εκεί και πέρα η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία αποτελείται από 15 μέλη θα αποφασίσει για το μέλλον του. Σε περίπτωση, που γίνει η παραπομπή του κ. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, την επόμενη, κιόλας, ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη (1/3) θα συνεδριάσει η Επιτροπή, η οποία μπορεί να αποφασίσει τέσσερις ποινές:

  • Αναστολή της ιδιότητας του μέλους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
  • Διαγραφή, η οποία και είναι η πιο βαριά ποινή
  • Σύσταση
  • Επίπληξη


Παύλος Πολάκης: Γιατί έκανε την ανάρτηση;

Η ρήξη με τον Παύλο Πολάκη δεν είναι αμελητέα για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν επρόκειτο για μία σύγκρουση της ομπρέλας της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και των προεδρικών, αλλά για μία σύγκρουση στην «καρδιά» της ηγεσίας του κόμματος και γι αυτό και δεν αποκλείεται πάρει θέση ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας εκτός κόμματος τον βουλευτή μέσα από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Με ανάρτησή του στοχοποίησε δημοσιογράφους, δικαστές και τραπεζικούς, κατηγορώντας τους ότι αποτελούν το «βαθύ κράτος» της Ελλάδας. Και πλέον το θέμα της διαγραφής του επαναφέρεται με μεγαλύτερη ένταση. Η παραγγελία προκαταρκτικής έρευνας από την εισαγγελία, αλλά και η καταδίκη του από δικαστές, εισαγγελείς και δημοσιογράφου, επιβάρυναν έτι περισσότερο το ήδη φορτισμένο κλίμα.


Ολα ξεκίνησαν από την ανάρτηση με τις φωτογραφίες δημοσιογράφων και δικαστών, ο Παύλος Πολάκης απειλεί για τη «δεύτερη φορά», γράφοντας χαρακτηριστικά πως «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά». Η «σύνθεση» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνει τους δημοσιογράφους: Νίκο Χατζηνικολάου, Δημήτρη Οικονόμου, Σία Κοσιώνη, Δημήτρη Καμπουράκη, Άρη Πορτοσάλτε, Γιώργο Αυτιά, Αντώνη Σρόιτερ, Νίκο Στραβελάκη, Τάκη Χατζή, Θανάση Μαυρίδη, Νίκο Ευαγγελάτο, Τατιάνα Στεφανίδου, Γιωργο Παπαδάκη, Αλέξη Παπαχελά και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Οι δικαστικοί που κατονομάζει είναι οι: Ανθή Γκάμαρη, Μυρσίνη Παπαχίου, Ι. Κλάπα-Χριστοδουλέα, Δήμητρα Ζώη, Ελ. Κατσούλη, Μαρουλιώ Απέργη, Γ. Κατσιμαγκλή, Σπ. Χρυσικοπούλου, Μιχαήλ Πικραμένος, Μ. Σωτηροπούλου, Ρωξάνη Γιαννουλάτου, Στ. Κτιστάκη και Κασσιανή Μαρίνου. Στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη περιλαμβάνεται ακόμα ο Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ενώ ο βουλευτής απειλεί πως θα καταργηθεί η ανεξάρτητη αρχή, θα απολυθεί ο Πιτσιλής και η είσπραξη των φόρων θα επιστρέψει στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και στις εφορίες. Ειδικότερα, ο Παύλος Πολάκης, στην ανάρτησή του, μιλά για «βαθύ κράτος», συμπληρώνοντας ότι «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!».

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ήταν διάχυτη η πεποίθηση πως ο Παύλος Πολάκης θα εκλεγεί στα Χανιά αφού είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο το σκηνικό πλέον είναι αβέβαιο και φαίνεται πως ο Παύλος Πολάκης έχει στρατηγική. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καμπουράκη, ο βουλευτής έκανε… ηρωική έξοδο: «Εκανε ηρωική έξοδο. Έφυγε μόνος του γιατί -προσωπικά πιστεύω- ότι μετά τη ρήξη της τελευταίας εβδομάδας, ο κομματικός μηχανισμός στα Χανιά θα ήταν υπέρ του Σταθάκη, ο οποίος ήταν πολύ χαλαρός την προηγούμενη φορά και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει έναν βουλευτή στα Χανιά, θα έβγαινε ο Σταθάκης και ο Πολάκης θα έμενε απ’ έξω»

Σχετικά με το αν πρόκειται για ένα λάθος του Παύλου Πολάκη που «παραφέρθηκε», ο Καμπουράκης εκτίμησε πως «δεν κάνει τίποτα θυμικό ο Πολάκης. Μην ακούς ότι είναι ο αψύς. Δεν κάνει τίποτα θυμικό, όλα είναι υπολογισμένα. Η γνώμη μου είναι ότι θα φτιάξει κόμμα. Δεν πρόκειται να πάει κάτω από άλλον. Τώρα θα τα κάνει μπάχαλο στην Επιτροπή. Θα πει εγώ είμαι εκλεγμένος, στο Συνέδριο βγήκα ψηλά, θα κατεβάσει μανιφέστο».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.