Τεράστιο αυτογκόλ Πολάκη…

Τεράστιο αυτογκόλ Πολάκη...

Σε πολιτικό επίπεδο.

Σαν… βόμβα έσκασε στο πολιτικό σκηνικό την Κυριακή (26/2) η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, εκεί που στοχοποιούσε 33 δημοσιογράφους, δικαστές και μέλη της ΑΑΔΕ, με το σχόλιο «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά» να την συνοδεύει.

Για όσους, παραδόξως, δεν είδαν το σχετικό ποστάρισμα, ορίστε:

Τεράστιο αυτογκόλ Πολάκη...

Όπως ήταν αναμενόμενο η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε αυτοστιγμεί τεράστιες αντιδράσεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να μην έχει άλλη επιλογή από το να του ανακοινώσει πως έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντάς του παράλληλα ιδιοτελή κίνητρα και προσωπική στρατηγική.

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχαν εσωκομματικές προστριβές στην αξιωματική αντιπολίτευση, με τον κ. Πολάκη να επιθυμεί, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την Κουμουνδούρου, την «προώθηση» του φίλου του Μιχάλη Χαιρετάκη, τον οποίον ήθελε να δει να συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο των Χανίων έναντι του Γιώργου Σταθάκη που είναι πιο μετριοπαθής και κινείται περισσότερο στον κεντρώο χώρο.

Αυτή η διαμάχη για τον «Έλεγχο των Χανίων» ήταν όπως αποδείχτηκε μόνο η αρχή, καθώς το σημερινό ποστάρισμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έκοψε οριστικά και αμετάκλητα τις γέφυρες με το (οσονούπω πρώην) κόμμα του.

Το θέμα είναι πως ανεξαρτήτως του τι έχει κατά νου ο κ. Πολάκης φαίνεται πως προέβη σε μία κίνηση που δεν την υπολόγισε και πολύ καλά, μιας και ήδη παρενέβη ο εισαγγελέας και έχει δοθεί εντολή για ποινική έρευνα.

Ανεξαρτήτως αυτού, υπάρχουν και τα τρανταχτά παραδείγματα του 2015, εκεί που μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να πορευτούν μόνα τους στις εκλογές του Σεπτεμβρίου μη συμφωνώντας με την στρατηγική του κόμματος και τώρα έχουν εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη.

Θα συμβεί το ίδιο εν προκειμένω;

Μόνο ο χρόνος θα μας δώσει την απάντηση…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.