Ρελάνς Τσίπρα…

Ο Τσίπρας παίζει το τελευταίο χαρτί του ΣΚΑΪ

Λίγο πριν διαλυθεί η Βουλή.

Μπορεί επισήμως να μην έχουμε, ακόμα, την ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές (με την 9η Απριλίου να θεωρείται, για την ώρα, η επικρατέστερη), όμως βρισκόμαστε εδώ και πολύ καιρό σε προεκλογική περίοδο. Τα επιτελεία των κομμάτων έχουν πάρει… φωτιά, με τους ανθρώπους τους ν’ αναλύουν όλα τα δεδομένα.

Σε πυρετό εργασίας βρίσκονται και οι δημοσκόποι, καθώς οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα και παρά το γεγονός πως υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις από τη μία στην άλλη, εκείνο που δεν αλλάζει είναι ένα: η Νέα Δημοκρατία είναι το ακλόνητο φαβορί για να βγει πρώτο κόμμα.

Άλλο, όμως, το να βγει κανείς πρώτος κι άλλο το να κυβερνήσει. Κι αυτό γιατί, θυμίζουμε, πως πλέον έχουμε την απλή αναλογική και η αυτοδυναμία ακόμα και μετά τη δεύτερη Κυριακή φαντάζει αρκετά δύσκολη.

Πώς θα σχηματιστεί κυβέρνηση, λοιπόν; Ενδεχομένως με την συνεργασία δύο ή και περισσοτέρων κομμάτων- κι ας είναι το συγκεκριμένο σενάριο κάτι που απεύχονται τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης (κυρίως) όσο και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει κάνει κίνηση-ματ σε ό,τι έχει να κάνει με τις μετεκλογικές συνεργασίες και του βγαίνουν τα… κουκιά για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το μόνο πρόβλημα, που ίσως και να είναι αξεπέραστο;

Πρέπει να είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.