Θεσσαλονίκη: Κλώτσησε γάτα και το πλήρωσε πολύ ακριβά

Το κάθε νιαούρισμα της γάτας σημαίνει κάτι διαφορετικό

Στενεύει ο κλοιός για όσους κακοποιούν ζώα

Για κακοποίηση ζώου συνελήφθη 64χρονος στη Θεσσαλονίκη, καθώς κατηγορείται ότι κλώτσησε αδέσποτη γάτα. Το περιστατικό συνέβη, χθες (23/2) το απόγευμα, στην οδό Ν. Γερμανού, στο κέντρο της πόλης, και έγινε αντιληπτό από περαστικούς που ειδοποίησαν την Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ.

Εκτός από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα, του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 5000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Στην αυτόφωρη σύλληψη δώδεκα ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • 9 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης.
  • 1 άτομο για κακοποίηση ζώου. Πρόκειται για 64χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης, διότι κλότσησε αδέσποτη γάτα. Σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 Ευρώ.
  • 1 άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για κλοπή.
  • 1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα. Πρόκειται για 45χρονη ημεδαπή, η οποία κατείχε και διέθετε προς πώληση συνολικά 75 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά και σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.