Μεγάλη προσοχή: Αυτό πρέπει να κάνετε εάν έχετε συσκευές Apple

Ατέλειωτο γλέντι της Samsung στην Apple για την απουσία φορτιστή από τα νέα Iphone

Το ανακοίνωσε η εταιρία

Μια σειρά ιδιαίτερα σημαντικών ενημερώσεων για τα προγράμματα περιήγησης iOS και Safari σε iPhone, iPad και Mac κυκλοφόρησε εντός της προηγούμενης εβδομάδας η Apple.

Η σημαντικότερη εξ αυτών αφορά στην δυνατότητα που δινόταν σε εφαρμογές να καταγράφουν δεδομένα των χρηστών που δεν προστατεύονταν, μέσω της εφαρμογής «συντομεύσεις».

Mάλιστα, το Εθνικό Σύστημα Ενημέρωσης για τον Κυβερνοχώρο και η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, υπό τον φόβο ότι οι χάκερς θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στις συσκευές και να παραβιάσουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Η Apple κυκλοφόρησε ενημερώσεις ασφαλείας για την αντιμετώπιση ευπαθειών σε πολλά προϊόντα. Ένας εισβολέας θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτές τις ευπάθειες για να πάρει τον έλεγχο μιας επηρεαζόμενης συσκευής. Η CISA ενθαρρύνει τους χρήστες και τους διαχειριστές να ανατρέξουν στη σελίδα με τις ενημερώσεις ασφαλείας της Apple για τα ακόλουθα προϊόντα και να εφαρμόσουν τις απαραίτητες ενημερώσεις το συντομότερο δυνατό: Safari 16.3.1, iOS 16.3.1, και iPadOS 16.3.1, macOS 13.2.1.»

Eπίσης, οι σημειώσεις έκδοσης της Apple δείχνουν ότι η ενημερωμένη έκδοση iOS 16.3.1 περιλαμβάνει επίσης πολλαπλές διορθώσεις σφαλμάτων, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με το iCloud και τη Siri, μαζί με περισσότερες βελτιστοποιήσεις του Crash Detection.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.