Πάνω και απ’ τη Μύκονο: Το νησί που οι μεγαλύτεροι tour operators βλέπουν ότι θα σαρώσει φέτος από κόσμο

Δεν ξανάγινε: Άδειο από τουρίστες το πιο τουριστικό μέρος της Κρήτης

Η Μύκονος δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση!

Μπορεί να είμαστε ήδη στον Φεβρουάριο αλλά η «μάχη» των κρατήσεων για τις καλοκαιρινές διακοπές έχει ξεκινήσει.

Η σεζόν για την Ελλάδα ξεκινά στις 11 Απριλίου όπου έχει προγραμματιστεί να προσγειωθεί η πρώτη απευθείας πτήση από τις ΗΠΑ και πτήση από τη Μεγάλη Βρετανία στη Ρόδο.

Τα μηνύματα από τον ελληνικό τουρισμό είναι πολύ θετικά και η επιθυμία για ταξίδια είναι μεγάλη. Πλέον τα ηνία δεν φαίνεται πως κρατά η Μύκονος αφού πρώτο είναι άλλο νησί! Σύμφωνα με τον γερμανικό κολοσσό της TUI, που διακινεί στη χώρα μας περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό, πρώτη σε ζήτηση είναι η Κρήτη.

Η ζήτηση όχι μόνο για την Κρήτη, αλλά και προορισμούς όπως η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, κινείται ανοδικά. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από την TUI Αυστρίας, με την Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι να βρίσκεται πρώτη στη ζήτηση. Κρήτη και Ρόδος είναι στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, ενώ, σύμφωνα με τον tour operator, καταγράφεται εντυπωσιακά υψηλή ζήτηση στα πακέτα all inclusive, κάτι το οποίο αφορά μία στις δύο κρατήσεις που πραγματοποιούνται, ενώ οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής μειώνονται.

Ο όμιλος FTI διευρύνει το πρόγραμμά του για Ελλάδα, με προορισμούς με υψηλές πωλήσεις, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως, να βρίσκονται στην κορυφή της ζήτησης. Σημειώνεται πως ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης αποφάσισε να αυξήσει τις πτήσεις προς Κρήτη και Ρόδο και έχει επεκτείνει το θερινό πρόγραμμα πτήσεων έως τον Νοέμβριο του 2023. Ο FTI προσθέτει επίσης στο πρόγραμμά του και το αεροδρόμιο του Αράξου. Όσον αφορά τα ξενοδοχεία που έχει στο χαρτοφυλάκιό του, ο FTI προσθέτει για την επόμενη χρονιά νέα ξενοδοχεία από την αλυσίδα Grecotel και θέρετρα μόνο για ενήλικες.

Έκρηξη πωλήσεων για τους ελληνικούς προορισμούς καταγράφει παράλληλα ο σκανδιναβικός tour operator Apollo, που ανήκει στην DER Touristik. Σύμφωνα με στελέχη του ομίλου, οι πωλήσεις αυξάνονται διαρκώς, ξεπερνώντας ακόμα και τα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2018. Σύμφωνα με στοιχεία από τον tour operator, πάνω από το 70% των κρατήσεων για καλοκαιρινές διακοπές αφορούν την Ελλάδα, ενώ ξεχωρίζει η ζήτηση για την Κρήτη. Στελέχη του Apollo εκτιμούν δε πως, εάν ο ρυθμός πωλήσεων συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό, η Ελλάδα πιθανό να είναι sold out ακόμα και πριν από το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.