Πέτρος Φιλιππίδης: «Γιατί δεν πρόκειται να πάει φυλακή»

«Είμαι καλός χαρακτήρας αλλά...»: Η απάντηση Φιλιππίδη στις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά

Στον Φιλιππίδη επιβλήθηκε ποινή 8 ετών για δύο απόπειρες βιασμού

Ξεκάθαρος πως δεν πρόκειται να πάει φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης, αλλά ενδεχομένως να απαλλαχθεί πλήρως από το εφετείο, παρουσιάστηκε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, σχολιάζοντας τις επόμενες κινήσεις που έχει να κάνει ο ηθοποιός μετά την καταδικαστική απόφαση εναντίον του για δύο απόπειρες βιασμού.

Στον Φιλιππίδη επιβλήθηκε ποινή 8 ετών, με τον ίδιο να παραμένει ελεύθερος μέχρι και την εκδίκαση της έφεσης που αναμένεται να καταθέσει η πλευρά του, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μαρακάκη, τα εφετεία ανατρέπουν σε μεγάλο βαθμό τις αρχικές αποφάσεις των δικαστηρίων, ενώ σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως: «Είναι σημαντικό να γίνουν δεκτά τα ελαφρυντικά. Αυτό μπορεί να μετατρέψει την ποινή». Πάντως φάνηκε σίγουρος πως ο Φιλιππίδης, δεν θα ξαναβρεθεί στη φυλακή.

«Σκοπός του συστήματος είναι ο σωφρονισμός όχι η εξόντωση» είπε και σημείωσε πως το εφετείο θα εξετάσει μόνο την υπόθεση με τις δύο απόπειρες βιασμού. «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη επιείκεια» συμπλήρωσε ενώ τόνισε πως αν του αναγνωρίζονταν τα ελαφρυντικά, τότε ενδεχομένως να είναι πολύ μικρότερη ποινή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.