Οι Τούρκοι «τρέμουν»: Τι μπορούν να κάνουν τα Rafale ενώ τα αεροσκάφη τους είναι προσγειωμένα

Άχαστα, τελευταίας γενιάς: Τα υπερόπλα της Γαλλίας που δείχνουν στον Ερντογάν ότι ο Μακρόν δεν μπλοφάρει

Με την αγορά των γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών Rafale, η Ελλάδα κερδίζει πάλι το πλεονέκτημα στο Αιγαίο.

Με την αγορά των γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών Rafale, η Ελλάδα κερδίζει πάλι το πλεονέκτημα στο Αιγαίο.

Ο επισμηναγός εν αποστρατεία και εκπαιδευτής πιλότων Στέφανος Καραβίδας, ο οποίος είναι από τους πρώτους Έλληνες που πέταξαν με τον συγκεκριμένο μαχητικό εξηγεί τους λόγους που τα Rafale μπορούν να χαρακτηριστούν ως «game changer» στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραβίδας μιλώντας στο Open ανέφερε ότι πέταξε με το Rafale κατά τη διάρκεια της άσκησης με την ονομασία «NATO Tiger Meet» του 2015 η οποία έλαβε χώρα στο Ικόνιο της Μικράς Ασίας. Εκεί μια τετράδα των γαλλικών αεροσκαφών αντιμετώπισε οκτώ αεροσκάφη της 192 Μοίρας της τουρκικής ΠΑ. Σύμφωνα με τον κ. Καραβίδα το αποτέλεσμα της άσκησης ήταν οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να έχουν εικονικά καταρριφθεί και τα τέσσερα Rafale να βρίσκονται στον αέρα και έτοιμα για νέα μάχη. Αυτό όπως τόνισε μπορεί δείχνει την σημαντικότητα του συγκεκριμένου όπλου και τι μπορεί να κάνει στο Αιγαίο αφού αυτή την στιγμή η τουρκική Πολεμική Αεροπορία δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.

Σημαντικό σημείο για το κ. Καραβίδα είναι ότι το Rafale «ενοποιεί το περιβάλλον του Αιγαίου τακτικά και επιχειρησιακά με αυτό της Κύπρου και καθίσταται απειλή για αεροσκάφη άνωθεν της μικρασιατικής χερσονήσου ακόμη και στη στιγμή της τροχοδρόμησής τους». Ακόμα σημείωσε πως το Rafale φέρει πάνω του υπερσύχρονο εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, όπως επίσης βλήματα που μπορούν να πλήξουν στόχους που βρίσκονται αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Την ίδια στιγμή το ειδικό σύστημα σκόπευσης που διαθέτει, του επιτρέπει να εντοπίζει και να κλειδώνει στόχους δίχως ο εχθρός να το καταλαβαίνει και έτσι μπορεί να τους χτυπήσει αθόρυβα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.