«Καλπάζει» ο κορωνοϊός! – Οι ειδικοί τρομάζουν από τη μετάλλαξη «Δέλτα plus»

«Από τον Σεπτέμβριο το τείχος ανοσίας»
Τι τρομάζει τους ειδικούς.

Συνεχίζει να προκαλεί πονοκέφαλο σε όλον τον πλανήτη ο κορωνοϊός. Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι επιστήμονες που κάνουν λόγο για τέταρτο πανδημικό κύμα που είναι προ των πυλών.

Σύμφωνα με την στήλη του «Βηματοδότη» αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερηα είναι η νέα μετάλλαξη Δέλτα plus. Πρόκειται για μετάλλαξη ακόμη πιο μεταδοτική από την απλή Δέλτα που ήρθε από την Ινδία και μεταδίδεται ταχύτατα σε όλον τον πλανήτη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο «Βηματοδότης»:

«Και ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας και απειλεί το σύστημα Υγείας η μετάλλαξη «Δέλτα plus». Τι είδους μετάλλαξη είναι πάλι αυτή; Πόσο επικίνδυνη είναι και πόσο φονική μπορεί να γίνει; Οι ειδικοί μου λένε ότι η μετάλλαξη «Δέλτα plus» είναι μια υποκατηγορία της «Δέλτα» και ότι εμφανίστηκε αρχικά σε μια περιοχή της Ινδίας και είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Εάν η Δέλτα είναι κατά 50 έως 70% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Άλφα (βρετανική) και κατά 100% από το αρχικό στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στην Ουχάν, υπολογίστε τώρα πόσο μεταδοτική μπορεί να είναι η «Δέλτα Plus».

Στη σκιά της μετάλλαξης Δέλτα (ινδικής) κινείται πλέον η ανθρωπότητα, με τους ειδικούς ανά τον κόσμο να εκτιμούν πως επίκειται σύντομα των τέταρτο πανδημικό κύμα του SARS-CoV-2. Αυτό που μου λένε (και επιμένουν) οι ειδικοί επιστήμονες είναι ότι όσο αυξάνονται τα κρούσματα (και αυξάνονται ταχύτατα) τόσο πλησιάζουμε στο τέταρτο κύμα, στο οποίο εάν υπάρξει τότε θα επικρατήσει η μετάλλαξη «Δέλτα», που είναι η πλέον σφοδρή μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Τα κρούσματα πήραν στο μεταξύ την ανιούσα. Ανακοινώθηκαν 1.797 και 8 θάνατοι. Στους 168 οι διασωληνωμένοι. Δεν έχει αποδειχθεί ακόμα, όπως με βεβαιώνουν οι επιστήμονες ότι όποιος κολλήσει με τη μετάλλαξη «Δέλτα» ή με την «Δέλτα plus» μπορεί να νοσήσει πιο βαριά, αλλά αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι όλα τα διαθέσιμα εμβόλια κατά της COVID-19 είναι αποτελεσματικά (ορισμένα φθάνουν έως και 93%) έναντι της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης. Την ανησυχία ωστόσο των ειδικών κορυφώνει η ομάδα των ανεμβολίαστων καθώς και των μερικώς εμβολιασμένων ανθρώπων με την «ψευδή αίσθηση ασφάλειας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ Vivek Cherian από το Ιατρικό Κέντρο St. Joseph του Πανεπιστημίου του Maryland, τονίζοντας πως μία μόνο δόση εμβολίου δεν επαρκεί για την προστασία τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version