Τέρμα τα ψέματα – Η Λινού είπε αυτό που όλοι σκέφτηκαν για τους νεκρούς από κορωνοϊό

Διαφορετικά απ’ όσα ξέραμε: Αυτά είναι τα 3 συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα

Τι ανέφερε η καθηγήτρια.

Σημαντικό θέμα έχει δημιουργηθεί με του εμβολιασμούς στην Ελλάδα. Όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα πριν λίγες εβδομάδες, το ποσοστό των εμβολιασμών παραμένει πολύ μακριά από τον στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση.

Κάπως έτσι η ανοσία της αγέλης μέσα στο καλοκαίρι απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Η αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι τα άτομα νεότερης ηλικίας δεν κινδυνεύουν από το κορωνοϊό λόγω των χαμηλών ποσοστό θανάτων σε αυτές τις ηλικίες.

Ωστόσο η Αθηνά Λινού προειδοποιεί ότι χωρίς το εμβόλιο κινδυνεύουν να πεθάνουν και νέοι άνθρωποι.

«Ναι μεν ο θάνατος στους ηλικιωμένους είναι πιο συχνός, αλλά και αρκετοί από τους νέους που θα νοσήσουν, θα έχουμε και εκεί θανάτους. Και δεν θα είναι αναγκαστικά θάνατοι μεταξύ ατόμων με υποκείμενο νόσημα. Αν μια κοπέλα νοσήσει ενώ είναι έγκυος, έχει τριπλάσια πιθανότητα να χάσει τη ζωή της, αν δεν ήταν έγκυος. Για αυτό πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι» σημείωσε, η καθηγήτρια στην τηλεόραση του Mega.

Ανέφερε μάλιστα ότι το 75% των ανεμβολίαστων είναι νεότεροι άνθρωποι.

«Αυξάνονται τα κρούσματα. Έχουμε μεγάλος μέρος του πληθυσμού ανεμβολίαστου. Γι’ αυτό θα δούμε διασωληνώσεις και ίσως χάσουμε και κάποιους ανθρώπους. Ενώ οι εμβολιασμένοι νοσούν μεν, αλλά πολύ ελαφρά. Παλεύουμε σε δύο μέτωπα. Οι εμβολιασμένοι για να μειώσουμε τους φόβους των ανεμβολίαστων και να τους ενθαρρύνουμε να εμβολιαστούν και να τηρούμε όλοι τα μέτρα προστασίας. Εχθρός δεν είναι οι αρνητές, είναι ο ιός» υπογράμμισε η κ. Λινού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.