Αποκάλυψη: Για ποιους έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός

Πότε θα επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης» στην Ελλάδα

Για ποιους ψηφίστηκε η νέα απόφαση.

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών και με νομοτεχνική βελτίωση του Βασίλη Κοντοζαμάνη δόθηκε το «πράσινο φως» στον υπουργό Υγείας για να αποφασίσει σε ποιες κατηγορίες εργαζομένων μπορεί να επεκταθεί το εν λόγω μέτρο.

Πλέον καλούνται να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ΑμεΑ με την κλεψύδρα να μετρά αντίστροφα, καθώς οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη (ή τη μοναδική) δόση έως τις 16 Αυγούστου.
Τη «σκυτάλη» παίρνουν οι υγειονομικοί, που θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη (ή τη μοναδική) δόση μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση που επιλέξουν να μην εμβολιαστούν τότε μπαίνουν υποχρεωτικά σε άδεια άνευ αποδοχών, ενώ θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου για να καλυφθούν οι κενές θέσεις που θα προκύψουν. Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις τριών μηνών που θα μπορούν να παραταθούν για ένα επιπλέον τρίμηνο (ενώ όσοι εργαζόμενοι εμβολιαστούν πλήρως θα μπορούν να επιστρέφουν στη δουλειά τους μετά από 14 ημέρες)

Για ποιους έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός

Στο τραπέζι παραμένει το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν πάντως (καθώς το Σεπτέμβριο γίνεται η επιστροφή στα θρανία), σύμφωνα με το ethnos.gr. Παράλληλα έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο το μέτρο να επεκταθεί σε εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς (π.χ. ενέργεια και ύδρευση) που έρχονται σε συχνή επαφή με τους πολίτες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Επίσης στο τραπέζι είναι και η λήψη πρόσθετων μέτρων για τους ανεμβολίαστους από το φθινόπωρο, σε περίπτωση που δεν έχει μέχρι τότε χτιστεί τείχος ανοσίας. Επί τάπητος είναι ακόμα και η επαναφορά του click away στα εμπορικά καταστήματα για όσους δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, μέτρο που σε καμία περίπτωση δεν θα εφαρμοστεί στο σύνολο των καταστημάτων (δηλαδή σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κ.α.). Ωστόσο η λήψη ανάλογων αποφάσεων δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς κάτι τέτοια θα επηρέαζε σημαντικά τον τζίρο των καταστημάτων σε μια κρίσιμη συγκυρία. Σε κάθε περίπτωση η έκταση των μέτρων θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.