«Μισθοφόρε ξεφτίλα» – «Ντου» στο σπίτι του Μπάμπη Παπαδημητρίου

«Ήταν γεμάτα χασισοκαπνό τα γραφεία του Μαξίμου»

Tι αναφέρει η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.

Συνθήματα έγραψαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας στην είσοδο του σπιτιού του βουλευτή της Ν.Δ. και δημοσιογράφου. Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Το σύνθημα έγραφε «ΜΠΑΜΠΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΕ» ενώ μετά την επίθεση υπήρξε ανάρτηση με κείμενο αλλά και βίντεο από την παρέμβαση που εξηγούσαν τους λόγους της.

Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Ας είναι ξεκάθαρο ότι δε στοχοποιείται για τις απόψεις του, αλλά για τον ενεργό ρόλο που επέλεξε να παίζει ενάντια στη βάση. Και για τον αριβιστικό τρόπο που επέλεξε να το κάνει.

Θυμόμαστε πως υπερασπίστηκε το σύνολο των μνημονιακών μέτρων. Πως υπερασπίστηκε την καταστολή κοινωνικών αγώνων. Δεν αντιμετωπίζεται ως πρώην δημοσιογράφος, αλλά ως πρώην και νυν μισθοφόρος.

Θυμόμαστε πως υπερασπίστηκε τις μνημονιακές πολιτικές. Θυμόμαστε πως υπερασπίστηκε στερεότυπα συλλογικής ευθύνης του «μαζί τα φάγαμε», αλλά και στερεότυπα «τεμπέληδων» και «βολεμένων», για όλο πρακτικά τον κόσμο της εργασίας. Πως υπερασπίστηκε εξόφθαλμα τα συμφέροντα και της αφηγήσεις του κυρίαρχου τότε στην Ελλάδα γερμανικού ιμπεριαλισμού».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης ανέφερε σε ανάρτησή του: «Η επίθεση του Ρουβίκωνα στην οικία του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου είναι απόλυτα καταδικαστέα. Στη Δημοκρατία τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση. Καμία ανοχή σε αυτές τις απαράδεκτες πράξεις!».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.