Τα νούμερα δε λένε ψέματα: Δυστυχώς, η μετάλλαξη Δέλτα άρχισε να δείχνει τα δόντια της…

Μαρτυρία γιατρού για ασθενείς στις ΜΕΘ: «Παρακαλούν ξεψυχώντας για επικοινωνία»

Όσο παραμένει ανεμβολίαστο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού...

Τα πράγματα στο μέτωπο του κορωνοϊού είναι γνωστά: μετά από ένα μακρύ και πολύ κοπιαστικό, ιδίως ψυχολογικά, lockdown, τα μέτρα στη χώρα μας άρθηκαν και ετοιμαζόμασταν όλοι μας για ένα πιο ξέγνοιαστο, σχετικά, καλοκαίρι.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως οι εμβολιασμοί είχαν ξεκινήσει, η κατάσταση πήρε μία άσχημη τροπή: η μετάλλαξη Δέλτα ήρθε στην ζωή μας, και εξαιτίας της αδιανόητης ταχύτητας με την οποία μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο (αλλά, φυσικά, και το ότι «τρυπάει» σε ένα ποσοστό περίπου 40% και τα εμβόλια) τα ημερήσια κρούσματα πήραν την ανιούσα.

Πλέον βρισκόμαστε σταθερά στις 3.000 ή και περισσότερες νέες μολύνσεις, και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού- την εποχή που, θεωρητικά, υψώνει… ανάχωμα στον ιό.

Η μόνιμη (και επικίνδυνη…) επωδός των αντιεμβολιαστών και των αρνητών είναι πως η Δέλτα ναι μεν είναι πιο μεταδοτική, ωστόσο δεν είναι επικίνδυνη, καθώς το ποσοστό θνητότητάς της είναι πολύ χαμηλό.

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι: οι ανεμβολίαστοι, κυρίως, που προσβάλλονται από τη Δέλτα συχνά νοσούν και αναγκάζονται να πάνε στα νοσοκομεία προκειμένου να νοσηλευτούν και ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα.

Τα νούμερα, άλλωστε, δεν ψεύδονται: Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), χθες Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν 161 εισαγωγές, ενώ για την εβδομάδα 12-18 Ιουλίου ο συνολικός αριθμός ανήλθε σε 820- δηλαδή διπλάσιος σχεδόν από αυτόν της προηγούμενης εβδομάδας (452)!

Κατά συνέπεια, σημαντική είναι η αύξηση που παρατηρείται και στο σύνολο των νοσηλευόμενων ασθενών, οι οποίοι χθες ανέρχονταν σε 977 έπειτα από 166 εισαγωγές, πλησιάζοντας το ψυχολογικό «φράγμα» του τετραψήφιου αριθμού. Για να γίνει αντιληπτή η αύξηση στην πίεση που δέχεται σταδιακά το ΕΣΥ, σημειώνεται ότι στις 14 Ιουλίου οι αριθμοί αυτοί περιορίζονταν σε 670 και 115 αντίστοιχα.

Καταλαβαίνει εύκολα λοιπόν κανείς- ακόμα κι αν είναι ο μεγαλύτερος αρνητής στην ιστορία- πως η Δέλτα δείχνει τα δόντια της (και) στην Ελλάδα.

Μακάρι, το ευχόμαστε ολόψυχα, η κατάσταση να μην αλλάξει άρδην προς το χειρότερο…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.