Τέλος στα ψέματα: Αυτός είναι ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων που νοσηλεύονται στην Ελλάδα

Τα λέει όλα
«Δείτε το πραγματικό νούμερο»: Η άποψη-τομή του καθηγητή Γουργουλιάνη για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Τις τελευταίες μέρες το αφήγημα που ακούγεται από τους αντι-εμβολιαστές λέει ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει καθώς όλο και περισσότεροι εμβολιασμένοι νοσούν. Και δεν σταματούν εκεί. Λένε επίσης ότι οι εμβολιασμένοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες να καταλήξουν στο νοσοκομείο με έναν ανεμβολίαστο.

Πρόκειται ασφαλώς για τεράστιο ψέμα. Και αποδεικνύεται από τα νούμερα που λένε πάντα την αλήθεια. Στην Ελλάδα λοιπόν το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή ξεπερνάει το 96%. Μόλις 4% είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων που βρίσκονται στο νοσοκομείο και το ποσοστό αυτό αφορά είτε σε ανθρώπους που έκαναν μόνο τη μία δόση, είτε σε άτομα με χρόνια προβλήματα και υποκείμενα νοσήματα, που ως γνωστόν δεν καλύπτονται 100% από το εμβόλιο.

Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, χωρίς υποκείμενα νοσήματα που είχαν ανάγκη νοσηλείας είναι κάτω του 0,5%.

Καταρρίπτεται έτσι ο μύθος και γίνεται κατανοητό και στους πιο φανατικούς πολέμιους των εμβολίων, ότι αυτά σώζουν ζωές. Ναι, ειδικά με την προέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, η πιθανότητα να νοσήσει ένας εμβολιασμένος έχει αυξηθεί.

Είναι σχεδόν βέβαιο όμως ότι θα το περάσει σαν απλό κρύωμα και δεν θα κινδυνέψει η ζωή του, ούτε θα χρειαστεί να μπει σε νοσοκομείο. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ