«Κόκκινος» συναγερμός: Οι 6 περιοχές που βρίσκονται ένα βήμα πριν το lockdown

Και όμως θα υπάρχουν ελληνικά νησιά που θα κάνουν ελέγχους για κορωνοϊό

Όλα σε τουριστικές περιοχές.

Δραματική είναι η αύξηση του ιικού φορτίου σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες και όπως όλα δείχνουν το φαινόμενο συνδέεται με τον τουρισμό και τις μεγάλες συναθροίσεις των νέων.

Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η Μύκονος, με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει τετραπλασιαστεί σε μια εβδομάδα, στο Ηράκλειο που έχει τριπλασιαστεί, στο Ρέθυμνο ο αριθμός έχει διπλασιαστεί, ενώ αρκετά μεγάλη αύξηση έχει εντοπιστεί σε Ίο, Σαντορίνη και Πάρο.

Οι έξι περιοχές που είναι στο «κόκκινο» βρίσκονται πολύ κοντά στο να μπουν σε ένα καθεστώς lockdown όπως δήλωσε σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κος Νίκος Χαρδαλιάς, παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα μία ελπίδα να αποφευχθούν το lockdown αν υπάρξει μεταστροφή στα δεδομένα τα επόμενα 24ωρα.

«Στις 6 περιοχές που κάναμε αναφορά είναι ξεκάθαρη η επιδημιολογική επιβάρυνση. Είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα, θεωρώ όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αν τα επόμενα 24 συντονιστούμε όλοι και γίνει αντιληπτό ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».

Οι πηγές που κρίνουν το ζήτημα της μεγάλης διασποράς αφορούν τις νέες ηλικίες και προέρχονται από τη διασκέδαση και τις συναθροίσεις. Δεν γίνεται αυτή η αναφορά για να στοχοποιήσουμε επιχειρήσεις ή τρόπους διασκέδασης», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.