Βόμβα Άδωνι: «Θα απολυθούν ανεμβολίαστοι»

Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικού lockdown μέσα στο καλοκαίρι.
Βόμβα Άδωνι: «Θα απολυθούν ανεμβολίαστοι»

Μία σκληρή πραγματικότητα περιμένει τους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν. Τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε κατηγορίες εργαζόμενων, κάποιοι από τους οποίους θα οδηγηθούν σε αναστολή.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Αδώνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι θα υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζόμενων. Όπως υπογράμμισε η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι εμποδίζουν τη λειτουργία τους.

Απέκλεισε μάλιστα την επιβολή γενικού Lockdown μέσα στο καλοκαίρι λόγω της τουριστικής περιόδου.

«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης. Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων φάνηκε σίγουρος ότι επιχειρήσεις θα προχωρήσεις σε απολύσεις «όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί».Ανέφερε μάλιστα την περίπτωση ξενοδοχείου στην Αθήνα, με Αμερικανούς τουρίστες, «όπου όλοι είναι εμβολιασμένοι στο προσωπικό, ο μάγειρας αρνείται να εμβολιαστεί. Ο μάγειρας απολύθηκε».

Σχολιάζοντας τη δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου για απολύσεις σημείωσε: «Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις. Σε έναν οίκο ευγηρίας, υπάλληλος που αρνείται να εμβολιαστεί θα μπει σε αναστολή. Για πόσο καιρό θα μπει σε αναστολή. Δεν πρέπει να καλυφθεί η θέση; Με τι σύμβαση θα καλυφθεί; Για πόσο καιρό. Άρα, θα γίνουν απολύσεις».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμα ότι αν ήταν χειμώνας θα μπαίναμε σε lockdown 15 ημερών.

«Η άσκηση την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε είναι πολύπλοκη. Αν ήταν χειμώνας, θα κάναμε μια καραντίνα 15 ημερών. Είμαστε όμως στην μέση της τουριστικής περιόδου και χωρίς τουρισμό δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ παράλληλα και ηθικά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε, καθώς οι μισοί πολίτες είναι εμβολιασμένοι», τόνισε ο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, λέγοντας ότι «αυτό το καλοκαίρι θα ζήσουμε με τον ιό σε έξαρση. Δεν υπάρχει λύση χωρίς γενική καραντίνα. Γενική καραντίνα δεν μπορεί να επιβληθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ