Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτά τα επαγγέλματα αφορά – Έρχονται ανακοινώσεις

Ανακοινώνονται: Αυτά είναι τα προνόμια που δίνει η κυβέρνηση σε όσους έχουν εμβολιαστεί

Ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό υποχρεωτικό εμβολιασμό αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες

Ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό υποχρεωτικό εμβολιασμό αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες. Βάζοντας στο «κλίμα» ο  Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, αποκάλυψε ποιους θα αφορούν οι ανακοινώσεις.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα το πρωί της Δευτέρας, ο μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί ένα πρώτο πλαίσιο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής.

Συνεχίζοντας ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε πως σε πρώτη φάση θα αφορά εργαζόμενους σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας και σε δεύτερη φάση το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, επισημαίνοντας ότι «προφανώς θα υπάρχει ένα κυρωτικό πλαίσιο που θα συνοδεύει την άρνηση εμβολιασμού, όταν αυτός καταστεί υποχρεωτικός για τις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες».

Παράλληλα ο κ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς των πολιτών κάτω των 18 ετών, παραπέμποντας στις σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν το απόγευμα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, προκειμένου να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο.

Όπως είπε, τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Ιουνίου υπήρχαν περίπου 15.000 νέα ραντεβού την ημέρα. Στις ηλικιακές ομάδες από 18 έως 29 ετών, οι εμβολιασμένοι ανέρχονται πλέον στο 30%, ενώ στις ηλικίες άνω των 60, το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 80%.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.