«Δεν θέλω να εμβολιαστώ» – Αμετανόητοι νέοι που αρρώστησαν στην Ίο λένε απίστευτες δικαιολογίες

«Δεν θέλω να εμβολιαστώ» - Αμετανόητοι νέοι που αρρώστησαν στην Ίο λένε απίστευτες δικαιολογίες

Θεωρούν ότι άτομα της ηλικίας τους δεν κινδυνεύουν.

Σε ρεσιτάλ ανευθυνότητας επιδόθηκαν δεκάδες νεαροί που ταξίδεψαν στην Ίο για μεγάλο πάρτι. Στο νησί παρατηρήθηκαν αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού και θεωρείται ότι το συγκεκριμένο πάρτι είναι ο βασικότερος λόγος.

Το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Ραφήνας σήμερα συναγερμός αφού επέστρεφε πλοίο που προερχόταν από την Ίο. Με το συγκεκριμένο καράβι ταξίδεψαν πάνω από 70 άτομα πολύ νεαρής ηλικιας, ύποπτα κρούσματα, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πάρτι.

Τα συγκεκριμένα άτομα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες συμμετείχαν και σε άλλα πάρτι στην Αθήνα και έφεραν τον ιό από την πρωτεύουσα.

Δύο από τα άτομα που συμμετείχαν στα πάρτι μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Ένας από τους δύο νεαρούς σημείωσε: «Είμαστε σε καραντίνα μετά το ταξίδι στην Ίο. Είχαμε πάει έξι μέρες. Όταν γυρίσαμε την Τρίτη μάθαμε το πρώτο κρούσμα από self-test ενός παιδιού που έκανε από μόνος του. Πριν μπούμε στο καράβι της επιστροφής είχαμε κάνει και ένα self-test, αλλά είχε βγει αρνητικό.

Δεν είχαμε πάει σε πάρτι στην Αθήνα πριν φύγουμε, όμως άλλα παιδιά είχαν πάει. Στην Ίο οι άνθρωποι μας έλεγαν να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκες, αλλά ο καθένας έχει τη δική του ευθύνη, αν θέλει να πάει να ξεσαλώσει. Μάθαμε και ότι στην Ίο είναι σχεδόν όλοι εμβολιασμένοι. Μας έλεγαν συνέχεια να κρατάμε αποστάσεις, να μη συνωστιζόμαστε».

Όπως εξήγησε, τώρα είναι κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, χωρίς να έχει επαφή με τους γονείς του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Ο δεύτερος νεαρός τόνισε ότι: «Κάθε μέρα σε διαφορετικό πάρτι ήμασταν. Για αυτό πήγαμε, για να περάσουμε καλά. Ήταν πάρα πολύ ωραία. Αν γνωρίζαμε ότι θα κολλούσαμε αλλά θα το περνούσαμε μόνο εμείς, θα το ξανακάναμε όλοι».

Όπως ξεκαθάρισε, παρά και το τελευταίο περιστατικό που του προκάλεσε ανησυχία, δεν έχει σκοπό να εμβολιαστεί.

«Στον χαβαλέ το έχουμε πάρει. Έχουμε καταλάβει ότι είναι σημαντικό αυτό που έγινε τώρα και έχουμε κλειστεί μέσα. Δεν έχω σκοπό να κάνω το εμβόλιο. Όσοι δεν έχουμε εμβολιαστεί δε θα επηρεάσουν την απόφασή μας τα 150 ευρώ. Δε θεωρώ ότι κινδυνεύω εγώ και οι συνομήλικοί μου», είπε χαρακτηριστικά.