Είναι έγκλημα αυτό που γίνεται τώρα με τον κορωνοϊό…

Η αρχή του τέλους του κορωνοϊού: Γιατρός- ερευνητής επιβεβαιώνει αυτό που όλοι θέλαμε ν' ακούσουμε

Την ώρα που ο covid καλπάζει, το «έγκλημα» συνεχίζεται.

Τα πράγματα με την πανδημία στη χώρα μας είναι αρκετά ξεκάθαρα: μετά από έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα που «τράβηξε» μέχρι και την άνοιξη, κι αφού δεχτήκαμε τα χτυπήματα του δεύτερου και του τρίτου κύματος που έφεραν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα όριά του και ανέβηκαν τρομακτικά τα ημερήσια κρούσματα, ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας αλλά, δυστυχώς, και αυτός όσων έχασαν την ζωή τους, το καλοκαίρι μας έδωσε την αίσθηση πως θα εξελισσόταν καλά.

Ωστόσο, η- εν πολλοίς λογική, μετά από ένα lockdown σχεδόν 7 ολόκληρων μηνών- χαλαρότητα και η μετάλλαξη Δέλτα που έχει κάνει απείρως πιο μεταδοτικό τον κορωνοϊό, ανέτρεψαν τάχιστα την καλή εικόνα που είχε αρχίσει να σχηματίζεται και που έδειχνε σαφή μείωση όλων των δεικτών.

Πλέον, το καμπανάκι του κινδύνου ήχησε με ηχηρό τρόπο: την Παρασκευή (3/7) καταγράφηκαν 1000+ νέα κρούσματα- ένα νούμερο που οι εμπειρογνώμονες υπολόγιζαν να πιάσουμε στα τέλη Αυγούστου.

Πολύ κάνουν λόγο ήδη για τις απαρχές ενός τέταρτου κύματος και μάλιστα κατά τους θερινούς μήνες- την περίοδο, δηλαδή, που λόγω των καιρικών συνθηκών η πανδημία… επιβάλλεται να παρουσιάσει ύφεση.

Και ενώ τα στοιχεία είναι σαφή και, φερ’ ειπείν, ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε στο 2,3%, ενώ το περασμένο Σάββατο βρισκόταν στο 1,01%, συνεχίζει να συντελείται ένα «έγκλημα» που θρέφει, τρόπον τινά, τον covid.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στο γεγονός πως, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, ο ρυθμός του εμβολιασμού στη χώρα μας παρουσιάζει σημαντική επιβράδυνση. Την στιγμή, δηλαδή, που θα έπρεπε να χτίζουμε το τείχος ανοσίας με την πλειονότητα του πληθυσμού να εμβολιάζεται, εμείς προτιμούμε να… απέχουμε.

Άβυσσος η ψυχή…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.