Πόσο πιο απλά να το πει ο Κυριάκος για τους ανεμβολίαστους;

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα 3 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για το Πάσχα

Ξεκάθαρος ο πρωθυπουργός...

Με τη χώρα να βρίσκεται, όπως τονίζουν οι ειδήμονες, στα πρόθυρα του τέταρτου κύματος του κορωνοϊού (και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού…), έχει ανοίξει εκ νέου η «διένεξη»μεταξύ των υπέρμαχων του εμβολίου και των αρνητών.

Οι πρώτοι επικαλούνται τα όσα αναφέρουν οι επιστήμονες και τονίζουν την αδήριτη ανάγκη του να εμβολιαστούμε προκειμένου να είμαστε προστατευμένοι και ν’ αποφύγουμε τη βαριά νόσηση και, φυσικά, το θάνατο, την στιγμή που οι δεύτεροι εμμένουν στην άποψή τους πως covid δεν υπάρχει (ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, πως τα πράγματα είναι εξαιρετικά «φουσκωμένα») και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να βάλουν στο σώμα τους «ένα σκεύασμα που θα με ξεκάνει», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Μέσα σε όλ’ αυτά, φυσικά, έχει ξεκινήσει και η (φιλολογική για την ώρα) συζήτηση περί του αν θα έχουμε το φθινόπωρο νέο lockdown ή όχι, μια και η μετάλλαξη Δέλτα «εγγυάται» αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Κ», ξεκαθάρθισε ότι δε θα ληφθούν ξανά οριζόντια μέτρα ώστε να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι.

Είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα δε θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη».

Προσέθεσε, όμως, πως «Δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από το λαιμό. Δεν μπορώ να καταστήσω υποχρεωτικό τον εμβολιασμό». 

Πόσο πιο απλά να το πει, όμως;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.