«Σφαγή» στην εφοπλιστική οικογένεια Νομικού: Ο πατέρας και η κόρη από το Voice στα δικαστήρια

«Σφαγή» στην εφοπλιστική οικογένεια Νομικού: Ο πατέρας και η κόρη από το Voice στα δικαστήρια

Η αντιπαράθεση ξέσπασε γύρω από τη μηνιαία διατροφή της κόρης του εφοπλιστή από την Σαντορίνη!

Η αντιπαράθεση ξέσπασε γύρω από τη μηνιαία διατροφή της κόρης του εφοπλιστή από την Σαντορίνη, Λουκά Νομικού, της πάλαι ποτέ «Nomicos Lines», για τις σπουδές της σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Η αγωγή της 24χρονης Μυρτάλης Νομικού κατά του πατέρα της (τον εκπροσωπεί η δικηγόρος Κατερίνα Γιαμπουράνη) απορρίφθηκε πριν από περίπου δύο μήνες και ως εκ τούτου η πρώην συμμετέχουσα του «The Voice of Greece» θα πρέπει να ξεχάσει (προσώρας) το ποσό των 5.277 ευρώ, συν τον νόμιμο τόκο, που ζητούσε εντός του πρώτου πενθημέρου μηνιαίως! Το 2015, δύο χρόνια πριν από το διαζύγιο των γονιών της, η Μυρτάλη Νομικού μετέβη με τις ευλογίες της οικογένειάς της στην Αγγλία για σπουδές στη δραματική σχολή EAST 15 του Πανεπιστημίου του Essex. Μετά από ένα έτος σπουδών και πριν τις ολοκληρώσει, πήγε με συναίνεση του πατέρα της και την πλήρη κάλυψη από αυτόν στο… Big Apple και εγγράφηκε στο American Musical And Dramatic Academy, όπου ολοκλήρωσε δύο έτη σπουδών και αποφοίτησε στις 25 Μαΐου 2018. Η ίδια εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσει νέο κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο New School της Νέας Υόρκης, για bachelor, διάρκειας δύο ετών, σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr.

Πόλεμος μπαμπάς και κόρης στην εφοπλιστική οικογένεια

Η θέλησή της προσέκρουσε στην αντίθετη άποψη του πατέρα της, ο οποίος επικαλούμενος οικονομική αδυναμία κάλυψης της δαπάνης, αρνήθηκε να τη χρηματοδοτήσει. Η Μυρτάλη Νομικού είχε καταθέσει στις 25 Ιουλίου 2018 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στον Λουκά Νομικό προκειμένου να της επιδικαστεί διατροφή, καθώς δεν μπορούσε να εργαστεί εκεί. Ο πατέρας της υποχρεώθηκε να καταβάλλει το ποσό των 3.866 ευρώ μηνιαίως για σπουδές. Το συγκεκριμένο ποσό υπολογίστηκε σύμφωνα με τις δαπάνες των σπουδών της σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το οποίο αφορά κυρίως στη στέγαση, τη σίτιση και την καταβολή των διδάκτρων.
Στηριζόμενη στην απόφαση 1849/2018 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών άσκησε τακτική αγωγή εις βάρος του πατέρα της, ζητώντας να λαμβάνει για δύο χρόνια -από τις 25 Ιανουαρίου 2019 έως και τις 25 Ιανουαρίου 2021- το ποσό των 3.866 ευρώ μηνιαίως για σπουδές. Αργότερα επανήλθε αυξάνοντας το αιτούμενο ποσό στα 5.277 ευρώ τον μήνα, επικαλούμενη αύξηση των διδάκτρων του πανεπιστημίου!

Η απόφαση του Λουκά Νομικού να ανακόψει τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων οφείλεται στην πεποίθησή του ότι η κόρη του τον εμπαίζει, «αφού παρανόμως εισπράττει την επιδικασθείσα διατροφή». Όπως αναφέρει ο εφοπλιστής στην αίτηση ανακοπής: «Αν και σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1849/2018 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, υποχρεώθηκα να καταβάλλω στην καθ’ ης θυγατέρα μου διατροφή επειδή αδυνατεί να εργαστεί λόγω σπουδών της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, εκείνη δεν φοιτά στο πανεπιστήμιο και δεν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Έχει επιστρέψει οριστικά στην Ελλάδα, συμμετέχει στον μουσικό διαγωνισμό ‘‘The Voice of Greece’’, σεζόν 2020-2021, και εργάζεται επαγγελματικά εμφανιζόμενη σε διάφορες μουσικές παραστάσεις και μουσικά κέντρα».

Στις 15/4/21 το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε την αγωγή της κόρης του εφοπλιστή ως «ουσιαστικά αβάσιμη, ενώ παρέλκει περαιτέρω έρευνα των ενστάσεων που προβλήθηκαν από τον εναγόμενο».

Με νόμιμες κατατεθείσες έγγραφες προτάσεις του πατρός και με δήλωση της πληρεξούσιας δικηγόρου του στο ακροατήριο, η οποία καταχωρίσθηκε στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, η πλευρά του εφοπλιστή ισχυρίστηκε ότι η ίδια του η κόρη έχει εκδηλώσει επιθυμία να μη συνδέεται με συγγενικό δεσμό μαζί του και έχει διακόψει κάθε επικοινωνία, χρησιμοποιώντας το επώνυμο της μητέρας της στα social media, με την τελευταία, Υβόννη Ζαχαρίου, να βρίσκεται ήδη σε δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της.

Παράλληλα, και κάνοντας λόγο για «υπερπολυτελή βίο», υπέβαλε αίτημα ώστε να προσκομιστούν αποδείξεις, πληρωμές διδάκτρων, νόμιμα παραστατικά καταβολής μισθωμάτων και έγγραφο που να προκύπτει η βαθμολογία από τη φοίτησή της από τον Ιανουάριο του 2019.
Κατά το επίδικο διάστημα, σύμφωνα με την απόφαση, δεν απεδείχθη η φοίτηση της ενάγουσας, καθότι δεν προσκομίστηκαν σχετικά έγγραφα ή βεβαίωση πληρωμών από την αρμόδια υπηρεσία του πανεπιστημίου. Παράλληλα υπήρξε αντιφατική η κατάθεση της μητέρας της, καθώς κατέθεσε ότι οι σπουδές της κόρης της αφορούσαν στην απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο μιούζικαλ, ενώ η ενάγουσα στην αγωγή της εξέθετε ότι οι σπουδές της αφορούσαν στην απόκτηση bachelor, που παραπέμπει σε προπτυχιακές σπουδές, καθώς και ότι τα δίδακτρα ανέρχονταν στα 3.000-3.500 ή 4.000 ευρώ τον μήνα, όταν η κόρη της ισχυρίστηκε ότι το ποσό αυτό ήταν 2.477 ευρώ τον μήνα.

Για την… ιστορία, τα δικαστικά έξοδα θα συμψηφιστούν μεταξύ των διαδίκων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.