«Αυτός είναι σίγουρα»: Η οδηγία στο εγχειρίδιο του FBI που ξεσκέπασε τον πιλότο

H απάντηση του πιλότου σε όσους τον κατηγορούν πως εμπλέκεται στη δολοφονία της Κάρολαϊν (Pics & Vid)

Ήταν από την αρχή ο πρώτος ύποπτος.

Οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Καρολάιν είναι ραγδαίες από χτες το απόγευμα, αλλά όπως αποκαλύπτεις το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ethnos.gr οι αστυνομικοί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας είχαν τοποθετήσει στην πρώτη θέση των υπόπτων τον 32χρονο σύζυγο του θύματος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι πιο έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας: «Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας στην Εγκληματολογία που σε τόσο ειδεχθή εγκλήματα αμέσως μάς κάνει να σημαίνουμε συναγερμό. Παγκοσμίως τα περιστατικά όπου σε περίπτωση εισβολής ληστών είχαμε νεκρό το αδύναμο μέλος και ζωντανό το ισχυρό είναι ελάχιστα. Ήταν μεγάλο καμπανάκι για εμάς το γεγονός ότι εκείνος επέζησε χωρίς μάλιστα να φέρει την παραμικρή αμυχή».

Γλυκά Νερά: Η πρώτη δήλωση του πιλότου για την Κάρολαϊν μετά την ομολογία του (Vid)

Στο σχετικό εγχειρίδιο του FBI (Crime Classification Manual), άλλωστε, αναφέρεται: “σε περίπτωση δολοφονίας εντός οικίας από υποτιθέμενους εισβολείς εάν ο δράστης δεν στοχοποιήσει εξαρχής το άτομο που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή -συνήθως ο άντρας– ή εάν το ισχυρό μέλος έχει υποστεί ελάχιστους ή καθόλου τραυματισμούς, ενώ αντιθέτως το άτομο που αποτελεί τη μικρότερη απειλή για τον δράστη -συνήθως η γυναίκα- θανατώνεται τότε ο αστυνομικός ερευνητής πρέπει να επαναξιολογήσει συνολικά την σκηνή του εγκλήματος με την λεπτομερή εξέταση όλων των εγκληματολογικών ευρημάτων με ιδιαίτερη προσοχή”».

Μιλώντας στο ethnos.gr ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Γενικά, όσο περισσότερα στοιχεία υπάρχουν για εκτεταμένη πρόκληση τραύματος πέραν αυτού που είναι αναγκαίο για να σκοτώσεις κάποιον και μάλιστα χωρίς τη χρήση συμβατικών όπλων, δηλαδή πιστολιού, τότε τόσο στενότερη είναι η σχέση μεταξύ δράστη και θύματος. Οι στημένες συζυγοκτονίες έχει αποδειχθεί ότι παρουσιάζουν σχεδόν στο σύνολό τους τέτοιου είδους ευρήματα, δηλαδή μία επίθεση από πολύ κοντινή απόσταση με στοιχεία υπερβολής. Μάλιστα, οι δράστες τέτοιων περιστατικών αποδεδειγμένα προσπαθούν να σκηνοθετήσουν εισβολή και ληστεία στο σπίτι τους με αποκλειστικό κίνητρο το χρηματικό, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές. Το ίδιο μοτίβο ακριβώς ακολούθησε και ο Μπάμπης».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.