Πότε πετούν τις μάσκες οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα

Πότε πετούν τις μάσκες οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα

Ποια θα είναι τα προνόμια που θα ισχύουν για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Η συζήτηση για το θέμα των προνομίων των εμβολιασμένων πολιτών έχει ανοίξει για τα καλά και στην Ελλάδα. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η επιστημονική κοινότητα θεωρούν ότι τυχόν προνόμια θα αυξήσουν και τη ζήτηση των εμβολίων από τους πολίτες, καθώς η εμβολιαστική κίνηση είναι σχετικά πεσμένη.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο δελτίο του Open, υπάρχει η σκέψη οι πλήρως εμβολιασμένοι να πετάξουν τις μάσκες από την 1η Ιουλίου. Είναι κάτι που συζητείται για πρώιμο βέβαια στάδιο και φυσικά έχει να κάνει μόνο για τους εξωτερικούς χώρους.

Είναι κάτι που είχε επιβεβαιώσει σε συνέντευξή του και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ερωτηθείς αν για τις «διευκολύνσεις» στους εμβολιασμένους θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση ή η αγορά θα αυτορρυθμιστεί, απάντησε ότι θα «είναι ακόμα ένας συνδυασμός. Σε κάποια πράγματα ίσως χρειαστεί κάποια νομοθετική ρύθμιση, αλλά ακόμα είμαστε στη φάση της συζήτησης. Έχει διευκρινιστεί από τον κ. Γεραπετρίτη ότι αντισυνταγματικότητα για τις διευκολύνσεις δεν τίθεται» σημείωσε στην ιστοσελίδα reader.gr.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, πάντως, εξετάζεται το μέτρο οι πλήρως εμβολιασμένοι να απολαύσουν κι άλλα προνόμια μεταξύ των οποίων η ελεύθερη είσοδος σε συναυλίες, γήπεδα και μπαρ.

Από εκεί και πέρα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μέτρα για όσους αρνούνται τον εμβολιασμό. Ο Άκης Σκέρτσος μάλιστα δήλωσε ότι όσα μέτρα παρθούν από το φθινόπωρο θα αφορούν τους πολίτες που δε θα έχουν κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, τα μέτρα – πιθανόν – θα είναι να μπαίνει κανείς στην εστίαση μόνο με αρνητικό self test. Το ίδιο θα ισχύσει πιθανόν και για τα γήπεδα, τα θέατρα, τα θεάματα και τις συναυλίες. Θα συνεχιστούν, πιθανότατα, και οι περιορισμοί με τα ταξίδια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, θα πρέπει να εμβολιαστεί περίπου το 80% των πολιτών για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί αυτό θα αρχίσει να γίνεται από τον Σεπτέμβριο αν η εμβολιαστική κίνηση παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.