«Δεν θα απολύσω κανέναν εργαζόμενο αν δεν κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού»

«Δεν θα απολύσω κανέναν εργαζόμενο αν δεν κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού»

Πήρε θέση ο διακεκριμένος σεφ.

Ξεκάθαρη θέση για τους εμβολιασμούς, τα προνόμια των εμβολιασμένων πήρε ο διακεκριμένος σεφ και πρώην κριτής του MasterChef, Λευτέρης Λαζάρου, εξηγώντας παράλληλα τη συμπεριφορά του ως εργοδότης απέναντι στους εργαζόμενούς του ακόμα και αν βρεθεί απέναντι σε μία αντιεμβολιαστική θέση.

«Δεν θα αστυνομεύσω εγώ τον εμβολιασμό ούτε μπορώ να μπω στην λογική να συγκρουστώ με άλλες κοινωνικές ομάδες. Η Πολιτεία οφείλει να μας πείσει για τους λόγους που οφείλουμε να εμβολιαστούμε όλοι. Εγώ δεν μπορώ να κάνω την αστυνόμευση και νομίζω δεν έχω το δικαίωμα νομίζω συνταγματικά, να απαγορεύσω την είσοδο σε κάποιον στο μαγαζί μου», εξήγησε ο σεφ μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» ενώ συνέχισε:

«Αν έχω κάποιον αρνητή να κάνει το εμβόλιο από τους εργαζόμενους μου, θα πρέπει να τον πείσω να αλλάξει σκέψη, θα το παλέψω. […] Έχω συνεργάτες πολλά χρόνια, ακόμη και δανείστηκα για να διατηρήσω θέσεις εργασίας. Οφείλουν νομίζω όχι απέναντι σε μένα, αλλά απέναντι στους συναδέλφους τους, να σκεφτούν ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο», τόνισε ο σεφ δείχνοντας την πρόθεσή του να μην απολύσει ή να διακόψει συνεργασίες με μοναδική αιτία κάποιον αντιεμβολιαστή συνεργάτη του ή εργαζόμενό του.

«Ήμασταν έναν χρόνο άνεργοι. Τι θα πω σε έναν εργαζόμενο που φοβάται να κάνει το εμβόλιο; Πρέπει να βρω έναν τρόπο να τον πείσω, είτε εγώ είτε η Πολιτεία».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.