Η πιο όμορφη σπηλιά στην Ελλάδα με τα καταγάλανα νερά – Τι σχέση έχει μαζί της ο… δράκος

Η πιο όμορφη σπηλιά στην Ελλάδα με τα καταγάλανα νερά - Τι σχέση έχει μαζί της ο... δράκος

Από πού πήρε το όνομά της.

Με το καλοκαίρι να έχει μπει για τα καλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν τις καλύτερες παραλίες προκειμένου να περάσουν μέρος των διακοπών τους. Η Ελλάδα διαθέτει μέρη που σε γοητεύουν από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς εκεί.

Η Κρήτη φημίζεται για τις όμορφες παραλίες της με τα καταγάλανα νερά. Μία από αυτές είναι το Αμμούδι που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από τον Άγιο Νικόλαο αλλά ακόμη πιο κοντά στην Ιεράπετρα.

Πρόκειται για μια όμορφη και γραφική παραλία με ρηχά και πεντακάθαρα νερά.

Στην Κρήτη συνηθίζουν να την αποκαλούν ως «Σπηλιά του Δράκου». Ωστόσο η ιστορία με το όνομά της είναι ξεχωριστή όπως συμβαίνει άλλωστε συχνά στην Κρήτη.

Είναι από τις λίγες φορές που μια ταβέρνα δίνει το όνομα σε μια τοποθεσία αντί να γίνει το αντίθετο. Και όμως η παραλία έγινε γνωστή ως η Σπηλιά του Δράκου, από την ομώνυμη ταβέρνα που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της.

Αν βρεθείς στην περιοχή ότι η υπέροχη αυτή παραλία δεν διαθέτει φυσική σκιά οπότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος αν θες να μείνεις εκεί για ώρες. Επιπλέον να θυμάσαι ότι βρίσκεται κοντά στη Μονή Καψά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.