Αυτά θα είναι τα πρώτα προνόμια των εμβολιασμένων στην Ελλάδα

Πότε αποκτούν ανοσία στον κορωνοϊό οι εμβολιασμένοι

Πού προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Όλο και πιο έντονη γίνεται η συζήτηση για την παροχή προνομίων στους πολίτες έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Η επιχείρηση «Ελευθερία» ενώ ξεκίνησε ενθαρρυντικά βρίσκεται σε μία μικρή στασιμότητα, γεγονός που προβληματίζει την κυβέρνηση.

Μεγάλο ποσοστό πολιτών παραμένουν αναποφάσιστοι για τη διενέργεια του εμβολίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία όχι μόνο διάφορες ηλικιακές ομάδες αλλά και σημαντικά τμήματα του πληθυσμού στην περιφέρεια δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μέχρι σήμερα πάνω από 2,3 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως και σχεδόν 4 εκατ. έχουν λάβει μία δόση.

Η συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό χαρακτηρίζεται ικανοποιητική με τη συμμετοχή των πολιτών να χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, ωστόσο σε 19 περιφερειακές ενότητες η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Οι κυβερνώντες αλλά και οι ειδικοί κάνουν έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Αν δεν υπάρξει μαζικός εμβολιασμός τότε απομακρύνεται και η επίτευξης του τείχους ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό που είναι και το μεγάλο ζητούμενο. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων πρέπει να φτάσει πάνω από 70% προκειμένου να υπάρχει σχετική ανοσία στον πληθυσμό.

Για το λόγο αυτό εδώ και καιρό μελετάται και δημιουργείται σταδιακά μία λίστα προνομίων για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Αυτά σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι

  • Άρση της υποχρεωτικότητας στη διενέργεια των self tests
  • Τέλος της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους
  • Ελεύθερη είσοδος σε κέντρα διασκέδασης – μπαρ
  • Είσοδος σε εσωτερικούς χώρους στην εστίαση, δηλαδή σε καφετέριες και εστιατόρια
  • Άρση περιορισμών στα ταξίδια, όπως π.χ τα υποχρεωτικά rapid test.

Εκτός από τον εμβολιασμό στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός για τα κορωνοπάρτι που γίνονται στις μεγάλες πόλεις και τα νησιά. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ειδικών ομάδων ελέγχου προκειμένου να μπορούν να ελεγχθούν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.