Σκοτώνει πιο πολύ απ’ τον covid: Η Τουρκία χτυπήθηκε απ’ την πρώτη άγρια συνέπεια της κλιματικής αλλαγής

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη
Σκοτώνει πιο πολύ απ’ τον covid: Η Τουρκία χτυπήθηκε απ' την πρώτη άγρια συνέπεια της κλιματικής αλλαγής

Κατά γενική ομολογία ο Ερντογάν έχει χάσει το παιχνίδι της μάχης με τον κορωνοϊό στην Τουρκία. Την ώρα που εκείνος έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου οι απλοί πολίτες περιμένουν ακόμα να κάνουν την πρώτη καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού κινείται με ρυθμούς χελώνας.

Και δυστυχώς για τη γειτονική χώρα αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Ένας εχθρός πιο ύπουλος και από τον κορωνοϊό την απειλεί άμεσα πλέον.

Ένα πυκνό, γλοιώδες στρώμα της οργανικής ύλης, γνωστής ως θαλάσσια βλέννα, έχει εξαπλωθεί στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κωνσταντινούπολης συνιστώντας απειλή για τη θαλάσσια ζωή και για την αλιευτική βιομηχανία.

EKTAKTO: Tαυτοποιήθηκε η εθνικότητα των δολοφόνων της Κάρολαϊν

Οι επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή και η μόλυνση έχουν συμβάλει στην ταχεία εξάπλωση της οργανικής ύλης, η οποία περιέχει μια ευρεία ποικιλία μικροοργανισμών και μπορεί να αναπτυχθεί όταν ανθρώπινα λύματα διαρρέουν στη θάλασσα.

Σκοτώνει πιο πολύ απ’ τον covid: Η Τουρκία χτυπήθηκε απ' την πρώτη άγρια συνέπεια της κλιματικής αλλαγής

Οι επιστήμονες ζητούν εγρήγορση από το υπουργείο Υγείας και τις υγειονομικές υπηρεσίες, με συχνές αναλύσεις νερού προκειμένου να ελεγχθούν πιθανότητες μολυσματικών ασθενειών, όπως της χολέρας. Σημειώνουν με νόημα ότι αν δούμε ένα νέο ξέσπασμα της χολέρας στην Τουρκία τότε οι απώλειες θα είναι μεγαλύτερες και από αυτές του κορωνοϊού.

Ο Ερντογάν δεσμεύτηκε να καθαρίσει άμεσα τις θάλασσες αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος, όμως ελάχιστοι φαίνεται να πείστηκαν απ’ τις υποσχέσεις του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ