4 «ρουκετιές» σε 2’’: Το βίντεο-ντοκουμέντο με τα θανάσιμα χτυπήματα του Μπερδέση που κόβει την ανάσα (Vid)

4 «ρουκετιές» σε 2’’: Το βίντεο-ντοκουμέντο με τα θανάσιμα χτυπήματα του Μπερδέση που κόβει την ανάσα (Vid)

Σφυροκόπημα μέχρι να λυγίσει.

Θύμα δολοφονικής ενέδρας έπεσε το πρωί της Δευτέρας ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης. Ο 39χρονος αθλητής πυγμαχίας με καταγωγή από την Πάτρα ήταν γνωστός στις Αρχές αφού είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν σε άλλες υποθέσεις.

Ο Μπερδέσης θεωρείτο ιδιαίτερα σκληρός πυγμάχος. Το όνομά του έγινε για πρώτη φορά γνωστό τους δημοσιογραφικούς κύκλους τον Σεπτέμβριο του 2000 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων αντιμετώπισε τον Θανάση Μιλιόρδο.

Ο αγώνας διεξήχθη στο «Τόφαλος» της Πάτρας με διαιτητή τον Διονύση Παναγάκη.

Στο 56ο δευτερόλεπτο του 4ου γύρου, τα τρία χτυπήματα στον αυχένα και το ένα κάτω από το σαγόνι είχαν ρίξει αναίσθητο τον Μιλιόρδο. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή έξι ημέρες αργότερα.

Ο 18χρονος τότε Θανάσης Μιλιόρδος ήταν ένας πολλά υποσχόμενος διεθνής αθλητής της πυγμαχίας. Πόλλοι μάλιστα θεωρούσαν ότι θα έγραφε τη δική του ιστορία του άθλημα.

O Μπερδέσης και ο διαιτητής του αγώνα Δ. Παναγάκης κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρωτοδίκως τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών χρόνων. Αργότερα, το Εφετείο τούς έκρινε ομόφωνα αθώους, ενώ ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των δύο.

Η απόφαση του δικαστηρίου έφερε την αντίδραση των γονιών του πυγμάχου Θανάση Μιλιόρδου. Ο Μπερδέσης μαζί με τον διαιτητή του αγώνα φυγαδεύτηκαν κακής κακώς από τη δικαστική αίθουσα

Το MEGA έδωσε στη δημοσιότητα το συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνονται τα χτυπήματα, τα οποία -σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος- οδήγησαν τον 18χρονο Θανάση Μιλιόρδο στον θάνατο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.