9,05% πτώση, με τα πάντα ανοιχτά: Το πιο ευχάριστο νέο για τον Covid πέρασε στα ψιλά

Αυστηρή προειδοποίηση: «Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι»

Δεν το πρόσεξε κανείς.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να «σφυροκοπά» τον πλανήτη εδώ και 1.5 σχεδόν χρόνο, αρνούμενος να μας… αδειάσει τη γωνιά και «μαχόμενος» με νύχια και με δόντια. Είναι χαρακτηριστικό πως παρά το γεγονός πως οι περισσότερες χώρες πήραν πάρα πολύ σκληρά μέτρα, τα νούμερα σε διασωληνωμένους, ημερήσια κρούσματα αλλά και, δυστυχώς, θανάτους παραμένουν υψηλά.

Ωστόσο, δεν είναι όλα… μαύρα. Η χώρα μας- η οποία παρά το lockdown μισού χρόνου χτυπήθηκε σφόδρα από το 2ο και το 3ο κύμα- παρουσιάζει μια σταθερή βελτίωση το τελευταίο διάστημα, κάτι που κάνει τους ειδήμονες συγκρατημένα αισιόδοξους για το καλοκαίρι.

Η εντυπωσιακή αλλαγή των τελευταίων 15-20 ημερών αποτυπώνεται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο στα ενεργά κρούσματα: το διάστημα 17-26 Μαΐου σε ολόκληρη την Ελλάδα υπήρξε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πτώση της τάξης του 9,05 (!), σε μια περίοδο μάλιστα που τα πάντα ήταν ανοιχτά

Οι αγορές στα εμπορικά καταστήματα γίνονταν χωρίς ραντεβού, με ανοικτή εστίαση και διαπεριφερειακές μετακινήσεις στο προαναφερθέν διάστημα- κι όμως, τα πήγαμε περίφημα με σημαντικότατη μείωση των ενεργών κρουσμάτων,

Αυτό, φυσικά, σημαίνει πως οι εμβολιασμοί αποδίδουν στο έπακρο και σιγά-σιγά αρχίζουμε να χτίζουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Παράλληλα, είναι βέβαιο, ο κόσμος έχει «συνηθίσει» την πανδημία και κάποια πράγματα, τώρα που σιγά-σιγά επιστρέφουμε σε μια κάποια κανονικότητα, ορισμένα πράγματα (πλύσιμο χεριών, αντισηπτικά, αποστάσεις, μάσκα) έχουν γίνει όχι ακριβώς δεύτερη φύση, αλλά καθημερινότητα.

Είναι πασιφανές, λοιπόν, πως με τον καιρό… νικάμε. Ο κορωνοϊός μπορεί να μας τσάκισε και ν’ άλλαξε άρδην τις ζωές μας, όμως στο τέλος η ανθρωπότητα θα είναι αυτή που θα επικρατήσει.

Λίγη υπομονή ακόμα χρειάζεται και στο μεσοδιάστημα προσοχή…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.