Συνεδριάζουν ξανά οι ειδικοί – Τι θα βρεθεί στο επίκεντρο

Μειώθηκε το ιικό φορτίο της Αττικής

Οι σκέψεις των ειδικών.

Τις νέες εισηγήσεις των ειδικών για τα υφιστάμενα μέτρα αναμένουν στην κυβέρνηση προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως φαίνεται και από την εικόνα των πολιτών ήδη επικρατεί μία χαλάρωση ως προς την τήρηση των αποστάσεων αλλά και της υποχρεωτικής μάσκας.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση σχετικά με την «επιστροφή» της μουσικής στην εστίαση, την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30 που ισχύει σήμερα, καθώς και την αύξηση του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις.

Η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί την μετακίνηση του ωραρίου έναρξης απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Όπως όλα δείχνουν το ωράριο αναμένεται να αλλάξει από τις 15 Ιουνίου και μετά. Όσον αφορά τη μουσική σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια, την επιστροφή της οποίας έχει ζητήσει η κυβέρνηση, φαίνεται ότι θα γίνει νωρίτερα.

Πιο συγκεκριμένα, πολύ πιθανό η μουσική να επιστρέψει από τη Δευτέρα 21 Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στη Bild, τόνισε ότι «θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες», ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν αυτό θα συμβεί από αυτό το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Όχι από αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακόμα αναμένουμε από τους εμπειρογνώμονες, να μας πουν πότε θα πρέπει να συμβεί αυτό».

Δεδομένη, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση του αριθμού καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσια, καθώς από την 1η Ιουνίου αναμένεται όριο 100 ατόμων. Όπως έχει δηλώσει δημόσια και ο Άδωνις Γεωργίαδης, είναι θετικός στην αύξηση των ατόμων σε τελετές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.