Πότε θα πετάξουμε επιτέλους τις μάσκες: Ο μαγικός αριθμός του Κικίλια

Μύλος με τις μάσκες: Δε θα είναι παντού υποχρεωτικές

Έχουμε δρόμο ακόμα.

Στην εκπομπή του Acrion 24 «Evening Report» βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας στις ερωτήσεις σχετικά με τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των εμβολίων αλλά και το πότε επιτέλους θα έρθει η στιγμή οι μάσκες να μην είναι πια υποχρεωτικές σχεδόν παντού.

Στο θέμα των μασκών ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος στο νούμερο κρουσμάτων που θα χρειαστεί να υπάρχει για να τελειώνουμε με τις μάσκες:

«Θα τελειώσουμε την ώρα που δεν θα υπάρχει ούτε ένα κρούσμα. Για να γίνει, όμως, αυτό, έχουμε δρόμο ακόμα. Το πολλαπλό testing σε ένα ποσοστό, και σε ένα ακόμη πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ο εμβολιασμός, οδηγούν προς αυτό το σημείο. Αν είμαστε προσεκτικοί και τηρήσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, είναι σίγουρο ότι τα επόμενα κύματα, αν υπάρξουν, θα είναι πολύ μικρότερα και θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε με πολύ καλύτερα μέσα».

O κος Κικίλιας κλήθηκε να απαντήσει και στους φόβους του κόσμου για τις πιθανότητες θρόμβωσης από τους εμβολιασμούς, με τον ίδιο να απαντάει με αριθμούς και πιθανότητες κάθε παρενέργειας.

«Αυτό το λένε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, o FDA στην Αμερική και η συντριπτική πλειοψηφία όλων των γιατρών και ειδικών στον κόσμο. Μια γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά έχει 20.000 φορές παραπάνω πιθανότητες να κάνει θρόμβωση. Ένας άνδρας που καπνίζει και πίνει επίσης. Ρωτήστε τους δυστυχείς αυτούς συμπολίτες μας που είχαν έναν δικό τους άνθρωπό τους στην Εντατική, που έπρεπε να διασωληνωθεί, που δεν μπορούσε να αναπνεύσει, που δεν ήξερε αν θα τα καταφέρει την επόμενη μέρα.

Αυτή η τραγική κατάσταση αγωνίας που έχουν βιώσει οι Έλληνες, και ειδικά αυτοί που έχουν νοσήσει και οι οικογένειές τους, δεν συγκρίνεται με το να πάει κανείς να εμβολιαστεί επειδή υπάρχουν κάποιες πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.