Γλυκά Νερά: Πώς οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν από τις κάμερες

Ολική ανατροπή στα Γλυκά Νερά: Η μαρτυρία του πολίτη που δίνει νέα διάσταση στο θρίλερ

Σε ποιο συμπέρασμα οδηγούνται οι Αρχές.

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Αδίστακτοι ληστές, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εισέβαλλαν στη μεζονέτα μίας οικογένειας και αφού σκότωσαν τον σκύλο, έπνιξαν την 20χρονη Καρολάιν.

Οι αρχές έκαναν λόγο για έγκλημα πρωτοφανούς αγριότητας στα ελληνικά χρονικά. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν, που ήταν δεμένος, οι δράστες δε δίστασαν να στρέψουν το όπλο τους στο μόλις 11 μηνών βρέφος της οικογένειας.

Οι αρχές βρήκαν ίχνη DNA στη μεζονέτα το οποίο δεν ανήκει σε κακοποιούς που υπάρχουν στη βάση δεδομένων της αστυνομίας.

Οι αρχές βρίσκονται σε αδιέξοδο αφού μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισαν κι αποχώρησαν οι δράστες. Οι αστυνομικοί «σάρωσαν» όσες κάμερες υπήρχαν στην περιοχή αλλά δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο ύποπτο όχημα.

Όσα οχήματα κινήθηκαν από τις τρεις τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου έως και στις έξι το πρωί της ίδιας ημέρας έχουν ταυτοποιηθεί και ανήκουν είτε σε κατοίκους της περιοχής είτε σε άτομα τα οποία είχαν ισχυρό άλλοθι για το χρόνο τη διάρκεια που τελέστηκε το έγκλημα. Παράλληλα δεν προκύπτει κάτι αξιοποιήσιμο από τα κυκλώματα ασφαλείας σε Αττική Οδό και λεωφόρο Λαυρίου. Κι εκεί όμως δεν προκύπτει ύποπτο όχημα.

Πλέον οι Αρχές ρίχνουν το βάρος τους στην «τυφλή» διαδρομή που φαίνεται ότι ακολούθησαν οι δράστες. Το πιο πιθανό σενάριο είναι οι δράστες να μετακινήθηκαν από και προς τη μεζονέτα από δρόμους όπου δεν υπήρχαν κάμερες ή αν υπήρχαν αυτές δεν κατέγραφαν δρόμους αλλά πεζοδρόμια, μάντρες και προαύλιους χώρος κατοικιών.

Οι αστυνομικοί ελέγχουν με μεγάλο ενδιαφέρον το ενδεχόμενο οι δράστες να άφησαν το όχημα τους, σε σημείο που βρίσκεται μακριά από το σπίτι και δεν υπήρχε εκεί κάποια κάμερα ασφαλείας. Στη συνέχεια να κινήθηκαν πεζοί μέσα από τα οικόπεδα και τα χωράφια που υπάρχουν στην περιοχή και να πλησίασαν τη μεζονέτα χωρίς να αφήσουν πουθενά το αποτύπωμα τους.

Έτσι ανοίγουν όλο και περισσότερο την ακτίνα των ερευνών τους, ψάχνοντας κάμερες σε μεγαλύτερη απόσταση από αυτή που είχαν οριοθετήσει στην αρχή, ενώ ερευνούν όλα τα στενά δρομάκια των Γλυκών Νερών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.