Θα σώσουν οι Αμερικάνοι τον ελληνικό τουρισμό;

«Καυτά» ερωτήματα με απαντήσεις των ειδικών: Κολλάει ο κορωνοϊός στην παραλία;

Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις από τις ΗΠΑ.

Αποθεωτικό είναι το άρθρο του Forbes για την Ελλάδα ως καλοκαιρινό προορισμό, με το παγκοσμίου φήμης αμερικάνικο περιοδικό να κυκλοφορεί το θέμα του με τίτλο «Η Ελλάδα είναι ο κόσμος: Γιατί είναι στην κορυφή των κρατήσεων ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το καλοκαίρι».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ελλάδα ποντάρει μεγάλο μέρος του τουριστικού της σχεδιασμού στις αφίξεις από την αμερικάνικη ήπειρο ειδικότερα μετά την απόφαση της Ε.Ε. να επιτρέψει τα ταξίδια προς χώρες-μέλη της από εμβολιασμένους ταξιδιώτες τρίτων χωρών.

Το προβάδισμα της Ελλάδας σε σχέση με τους εταίρους της έγκειται στο γεγονός ότι «η πανέμορφη μεσογειακή χώρα έχει ήδη ανοίξει τα σύνορά της στους εμβολιασμένους κατά της Covid-19 ταξιδιώτες και αυτό έχει πυροδοτήσει μια “εκρηξη”», όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Μεταξύ άλλων υπάρχει άλλο ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας σε σχέση με το ίδιο της το παρελθόν. «Υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί κλείνουν ελληνικούς προορισμούς: Οι πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Αθήνα κοστίζουν 18% λιγότερο το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με το 2019» υποστηρίζει ο Adit Damodaran, οικονομολόγος του Forbes.

Πέρα από αυτούς τους λόγους η Ελλάδα φαντάζει ελκυστική επιλογή καθώς είναι πιο εύκολα προσβάσιμη σε σχέση με άλλες τουριστικές περιοχές της Ευρώπης. Ήδη οι κρατήσεις στο Hopper προς την Ευρώπη είναι αυξημένες κατά 38% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο, κάτι που δείχνει ότι η Ε.Ε. και η Αγγλία θα έχουν πολύ κόσμο φέτος από την αμερικάνικη αγορά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.