AstraZeneca: Αυτός είναι ο παράγοντας που συνδέεται με τις θρομβώσεις στο κεφάλι

Τέρμα στα σενάρια: Αυτή είναι η αλήθεια για το εμβόλιο της AstraZeneca

Τι λένε οι επιστήμονες

Είναι δίχως αμφιβολία το πιο πολυσυζητημένο εμβόλιο. Οι σπάνιες παρενέργειες του έχουν θορυβήσει τους πολίτες οι οποίοι ψάχνουν εναγωνίως απαντήσεις.

Η Πρόεδρος του ΚΕΣΥ και Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 έλυσε πολλές απορίες, μιλώντας για έναν παράγοντα με τον οποίο έχουν συνδεθεί οι θρομβώσεις στο κεφάλι:

«Οι θρομβώσεις στο κεφάλι είναι σπάνια παρενέργεια από το εμβόλιο της AstraZeneca, η οποία έχει συνδεθεί με τον φόβο. Τις περισσότερες παρενέργειες μπορούμε να τις προλάβουμε και να τις αντιμετωπίσουμε, καθώς μιλάμε κυρίως για πονοκεφάλους ή πόνους στο σώμα. Εγώ δεν έχω πει σε κανέναν ασθενή που δεν θέλει να το κάνει.

Κατανοώ απόλυτα τον φόβο των ασθενών. Είναι σημαντικό να έχει ο καθένας την επιλογή του για το εμβόλιο που θα κάνει, για αυτό βλέπουμε ότι υπάρχουν και πολλοί που περιμένουν να ανοίξουν οι σχετικές πλατφόρμες. Η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών στην χώρα μας δεν έχει αποφασίσει κάποιον ηλικιακό περιορισμό».

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο όσοι έχουν κάνει πρώτη δόση AstraZeneca να εμβολιαστούν με κάποιο άλλο σκεύασμα: «Έχει παρατηρηθεί ότι η λήψη δύο δόσεων από εμβόλια διαφορετικών εταιρειών αποδίδει και καλύτερη προστασία στον λήπτη, επομένως δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.