Τι έχει συζητηθεί στην επιτροπή για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Τι έχει συζητηθεί στην επιτροπή για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Δεν έχουν παρθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Με σταθερά βήματα προχωρούν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα. Στην κυβέρνηση εκφράζεται η αισιοδοξία ότι αν ο ρυθμός αυτό συνεχιστεί τότε μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσει να χτίζεται το απαιτούμενο τείχος ανοσίας.

Ήδη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες στην Ελλάδα θα έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Ήδη πάντως έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τα προνόμια που θα δοθούν στους εμβολιασμένους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος αποκάλυψε τις συζητήσεις που γίνονται στην επιτροπή για τα προνόμια που θα μπορούσαν να δοθούν στους εμβολιασμένους. Ο καθηγητής μικροβιολογίας μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων εξήγησε ότι οι οι εμβολιασμένοι μπορεί να είναι μεταδοτικοί σε μικρό βαθμό και συνεπώς όσο βρίσκεται υψηλά η συχνότητα της νόσου με πολλά κρούσματα, πρέπει οι πάντες να φορούν μάσκα.

Σημείωσε ωστόσο ότι σε μια συνάθροιση στην οποία άπαντες είναι εμβολιασμένοι θα μπορούσε να συζητηθεί η αφαίρεση της μάσκας. Όπως τόνισε ο κ. Βατόπουλος στην επιτροπή έχει συζητηθεί το θέμα των προνομίων των εμβολιασμένων αλλά δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση.

Όπως υπογράμμισε η σκέψη της επιτροπής είναι όχι να έχει ο εμβολιασμένος παραπάνω δικαιώματα, απλά να μην κάνει rapid test όπου αυτό είναι υποχρεωτικό. Ο κ. Βατόπουλος επισήμανε ότι η σκέψη αυτή έχει την έννοια του δικαίου καθώς όλοι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.