Το μαγικό νούμερο της πανδημίας: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα «πρασινίσει» όλη η Ελλάδα

Σε ποιες περιπτώσεις θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα

Tι υποστηρίζουν τα μαθηματικά μοντέλα.

Ένα από τα φλέγοντα ερωτήματα των τελευταίων μηνών κλήθηκε να απαντήσει ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, για το πότε η Ελλάδα θα γίνει πράσινη στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

«Γύρω στις 10 Ιουνίου φαντάζομαι ότι και με τη βούλα, πλέον, διεθνών οργανισμών η Ελλάδα θα είναι σε μεγάλο μέρος, αν όχι καθ’ ολοκληρία, στην πράσινη ζώνη» απάντησε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ ξεκαθάρισε ότι για να γίνει αυτό πρέπει η Ελλάδα να μετράει καθημερινά από 1.000 με 1.100 κρούσματα κορωνοϊού.

Πρέπει, δηλαδή, η χώρα να πιάσειθ το μαγικό νούμερο των 150 κρουσμάτων ανά 14 ημέρες ανά 100.000 πληθυσμού, το οποίο είναι και το όριο του ECDC για να χαρακτηριστεί μια περιοχή στην πράσινη ζώνη.

Όσον αφορά τα εμβόλια ο κος Τσανάκης υποστήριξε ότι τώρα ο κόσμος εμβολιάζεται κανονικά αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί σε κάποιους κλάδους εργασίας ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός: «Από εκεί και πέρα θα αρχίσει η αντίσταση από αυτούς που δυσπιστούν, που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Tώρα βρισκόμαστε στη φάση όπου οι πολίτες τρέχουν να κάνουν το εμβόλιο οπωσδήποτε και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

«Θα πρέπει πραγματικά να τρέξουμε να εμβολιαστούμε οπωσδήποτε. Το εμβόλιο είναι απόλυτα ασφαλές οι επιπλοκές και οι παρενέργειες που προκαλεί είναι αντιμετωπίσιμες στο 99% των περιπτώσεων, είναι πάρα πολύ σπάνιες, μα πάρα πολύ σπάνιες, δεν πρέπει καθόλου να δυσπιστούμε ως προς αυτό το θέμα», συμπλήρωσε για το θέμα των εμβολιασμών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.